Ga naar hoofdinhoud

Aniek Poels zevende in GP Opglabbeek, Santiago Diaz Ortega wint

Aniek Poels met Barry White Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De tijd in de Grote Prijs van Opglabbeek bleek gistermiddag de scherprechter. Tien van de 25 foutloze combinaties kwamen niet in de barrage omdat ze de toegestane tijd niet konden halen. Dat lukte Aniek Poels wel op Coocanusa (v. Numero Uno) en ook Frank Schuttert met Silbermond (v. Stakkato Gold) bleef binnen de tijd. Poels werd uiteindelijk zevende en Schuttert dertiende in de door Santiago Diaz Ortega gewonnen wedstrijd.

De vijftien barragekandidaten maakten een spannende finale van de Grote Prijs. Uiteindelijk bleven vier combinaties foutloos waarvan Santiago Diaz Ortega de snelste was. De Colombiaan snelde met de negenjarige Carlson (v. Calido I) in 37,10 seconden over de finish. Ortega bleef ruim voor op Tim Wilks die met Quelbora Merze (v. Tarzan de Beaulieu) 38,56 seconden op het scorebord had gezet.

Belgische amazones

De Belgische amazones Rachel Steffen en Candice Lauwers waren niet snel maar wel foutloos. Steffen werd derde op Uncanto Di Villagana (v. Canturo) en Lauwers kwam op de vierde plaats met Bashka de Mortinsart (v. Kashmir van Schuttershof).

Poels en Schuttert springfouten

Aniek Poels klokte met de tienjarige merrie Coocanusa 38,84 seconden maar een balk wierp haar terug naar de zevende plaats in het klassement. Frank Schuttert sprong met Silbermond twee balken uit de lepels en hij werd dertiende.

Zerlin M vijfde

De Berlin-zoon Zerlin M was onder Maelle Martin de snelste vierfouter en werd vijfde. Martin heeft sinds begin oktober de teugels van het fokproduct van A. de Jong overgenomen van Michael Hughes. De bij het KWPN erkende hengst werd tot in 2015 uitgebracht door Jos Lansink en is sindsdien te zien onder de diverse stalruiters van Ashford Farm.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook