Ga naar hoofdinhoud

Van Asten blijft winnen in Lier

Het hield niet op voor Leopold van Asten in Lier dit weekend. Ook op zondag wist hij in de twee belangrijkste rubrieken naar het podium te rijden. Van Asten won de 2* Grote Prijs met VDL Groep Zidane (v. Heartbreaker) en werd tweede in de finale voor zevenjarige paarden met VDL Groep Falco (v. Clearway).

De tweesterren GP van Lier ging naar Van Asten na een korte barrage. De tijd in het basisparcours had veel combinaties de kop gekost, dus er stonden slechts drie namen op de startlijst. Niemand wist het hout hoog te houden, maar Van Asten kreeg maar één balk. Dat was genoeg voor de winst. Roberto Previtali werd tweede met Romeo 88 (v. Contact vd Heffinck) met 6 strafpunten. Derde werd Luiz Felipe De Azvedo Filho uit Brazilië. Zijn Holsteiner merrie Chepetta (v. Chepetto) was sneller dan Zidane, maar liet twee balken vallen.

Zevenjarige paarden

In de CSIYH rubriek voor zevenjarige springpaarden moest Van Asten zijn meerdere erkennen in de Belg Bart Anthonissen, die met Kingstar (v. Tangelo van de Zuuthoeve) de winst pakte. Van Asten zat zo’n 7/10 seconden achter de winnaar. Derde werd de Zweedse Petronella Andersson met Finally Z (v. Figaro C).

Klik hier voor de uitslag van de GP van Lier.
Klik hier voor de uitslag van de finale voor zevenjarige paarden.
Lees ook: Topdag voor Van Asten in Lier

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.