Ga naar hoofdinhoud

Diniz en Winningmood in de winning mood in GCL Chantilly, Hamburg Diamonds aan de leiding

Luciana Diniz met Winning Mood GCL-GCT Chantilly Foto: Stefano Grasso

Luciana Diniz ging er gisteren in Chantilly met Winningmood met de overwinning vandoor in de eerste manche van de Global Champions League. De achttienjarige Darco-zoon was in de 'winning mood' en galoppeerde zowat anderhalve seconde sneller dan de concurrentie foutloos door de barrage. Team Hamburg Diamonds, met onder andere Harrie Smolders, gaat aan de leiding na deze eerste manche.

Dertien combinaties plaatsten zich gisteren voor de barrage van deze 1,50/1,55m-rubriek daarbij zaten ook Leopold van Asten en Harrie Smolders.

Top drie foutloos

Alleen de top drie bleef foutloos in de barrage. Diniz en Winningmood waren goed voor de allersnelste rit in de Franse stad en klokten een tijd van 41,37 seconden. Scott Brash noteerde de tweede foutloze tijd met achtjarige KWPN’er Hello Senator. De bronzen medaillewinnaar van Lanaken van vorig jaar finishte in 42,84 seconden onder zijn Britse ruiter. Brash was op zijn beurt zowat een seconde sneller dan zijn Miami Glory-teamgenoot Paris Sellon met Cassandra (v. Caressini L), die derde werd.

Van Asten kreeg in de barrage vier strafpunten met VDL Groep Miss Untouchable (v. Chacco Blue) en eindigde daarmee op de negende plaats. Smolders en Emerald N.O.P. (v. Diamant de Semilly) kwamen niet meer aan de start na de eerste omloop

Teams

Voor de teams worden alleen de prestaties uit de eerste omloop meegerekend en daar waren Harrie Smolders met Emerald N.O.P. (v. Diamant de Semilly) en John Whitaker met Cassinis Chaplin (v. Cassini I) goed voor de snelste foutloze ritten. Dat betekent dat Hamburg Diamonds aan de leiding gaat met 155,30 seconden. Het verschil met de voorlopig tweede plaats is maar heel klein. Miami Glory, waarvoor gisteren Brash en Sellon aan de start verschenen, heeft 155,41 seconden in totaal. Deze beide teams waren de enigen, die zonder fouten door de eerste ronde zijn gekomen.

Valkenswaard United gaat in de algemene tussenstand na negen etappes van de GCL aan de leiding, maar Hamburg Diamonds staat met slechts vier punten verschil op de tweede plaats.

Tweede manche

Vanmiddag om 13.45 uur staat de tweede manche op het programma en die wordt gevolgd door de GCT-Grand Prix om 17.15 uur.

 

Klik hier voor de uitslagen
Klik hier voor de tussenstand

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook