Ga naar hoofdinhoud

Edwin Smits geeft oranje tintje aan Grand Prix van Reims

Met een derde plaats in de 3* Grand prix van Reims zorgde Edwin Smits voor een vleugje oranje in de wedstrijd. De geboren Nederlander, die nu voor Zwitserland uitkomt, kwam met zijn Rouge Pierreville (v. Ultimo van ter Moude) in de tweede manche een tel te kort voor de overwinning. Die kwam in handen van Guy Williams en zijn Selle Francais hengst Rouge de Ravel ook een zoon van Ultimo van ter Moude. 

Twaalf combinaties traden aan in de tweede manche van de Grand Prix, vier ervan reden opnieuw foutloos. Guy Williams pakte de overwinning met Rouge de Ravel in 41,79 seconden. De twaalfjarige hengst heeft de Brit nog niet lang onder het zadel. Eind april was zijn debuut met het paard in Lummen. De week erna werd Williams al tweede in de 2*Grand Prix in de Belgische plaats.

Dicht bij elkaar

De Fransman Jean Luc Mourier werd tweede met Souvienstoi Lariviera (v. Couleur Rubin) in 42,12 seconden. Op vier tiende volgde Edwin Smits met de twaalfjarige Frans gefokte Rouge Pierreville. De vierde dubbele nul-ronde kwam op naam van de Belgische ruiter Kevin Gielen. Met Captain (v. Contendro I) was hij twee tiende langzamer dan Smits.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook