Ga naar hoofdinhoud

Ehrens: ‘Een thriller, ik ben heel blij’

Ereronde na FEI Nations Cup-finale BarcelonaFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

“Een thriller. Ik ben heel blij”, was de eerste reactie van bondscoach Rob Ehrens nadat Nederland gisteren de FEI Nations Cup-finale gewonnen had. “Hier doen de beste acht landen van de wereld mee. En dan winnen. Mijn ruiters hebben het fantastisch afgemaakt vandaag.” Met de thriller doelde Ehrens op de spanning en op de late start van de wedstrijd. 

Op de Real Club de Polo – waar de Nederlandse springruiters Jos Lansink, Piet Raijmakers, Jan Tops en Bert Romp 25 jaar geleden Olympisch teamgoud wonnen – begaf één van de lichtmasten het voor aanvang van de finale. De wedstrijd begon bijna twee uur later nadat de technische problemen opgelost waren. “De ruiters zijn profi’s. Die hebben daar geen last van. Alle landen reden heel sterk. Het was een hele mooie strijd. Het was moeilijk, maar mijn ruiters reden heel sterk. Dit is een hele mooie afsluiting van het seizoen”, besloot de bondscoach.

Smolders: ‘Het liep fantastisch voor ons’

Smolders voelde de druk als laatste ruiter, maar leverde zoals we gewend zijn weer een foutloze ronde af met zijn hengst Don VHP Z. “Het liep fantastisch voor ons vandaag. We waren super scherp alle vier. De paarden waren super in vorm. Dit is een fantastisch gevoel”, lachte Smolders na afloop gisteravond.

Vrieling: ‘Het was niet ideaal. Maar hij had gelukkig nog genoeg energie over’

Jur Vrieling zette als eerste ruiter van team Oranje een superieure foutloze ronde op het scorebord met  Glasgow van ’t Merelsnest. “Glasgow sprong echt top, geweldig”, reageerde Vrieling content. De routinier uit Holwierde moest zijn hengst drie keer opwarmen door het latere begin van de wedstrijd. “Het was niet ideaal. Maar hij had gelukkig nog genoeg energie over.”

Hendrix: ‘Ik baal van de tijdfout’

Michel Hendrix was er zo op gebrand om foutloos te rijden met Baileys – waar hij ook in slaagde – maar de tijd werd net overschreden, wat een tijdfout opleverde. “Ik baal van de tijdfout. Mijn parcours liep heel goed. Ik besloot na de muur een galopsprong meer te maken. Daar heb ik wat tijd verloren. Ik ben ontzettend blij met dit resultaat. Deze finale is het hoogtepunt van het seizoen van mij. Dat ik het zo af kan sluiten is geweldig.”

Houtzager: ‘Ik wilde de druk bij Harrie leggen’

Regerend Nederlands kampioen Marc Houtzager en Sterrehof’s Calimero  herhaalden hun resultaat van donderdag, vier strafpunten. “Ik vond dat Calimero heel goed sprong. Hij werd iets onzeker in de dubbelsprong. Ik wilde de druk bij Harrie leggen”, grapte Marc direct na zijn parcours, al bijna zeker van de titel. De vier strafpunten waren het streepresultaat voor het team.

2014

De Nederlandse springruiters, die als winnaar van de West-Europese divisie naar de finale kwamen en als zesde eindigden op het EK in Gothenburg sloten het seizoen fantastisch af met het winnen van de FEI Nations Cup finale. Een herhaling van 2014.


Bron: Persbericht

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook