Ga naar hoofdinhoud

Eric Lamaze over Tryon: ‘Slechtste WEG ooit’

Eric Lamaze met Chacco Kid (v.Chacco-Blue) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De organisatie van de Wereldruiterspelen in Tryon heeft al de nodige kritiek gekregen. Nu deelt Eric Lamaze op zijn facebookpagina nog even een tik uit die hard aan moet komen voor de FEI en Mark Belissimo. "Tryon was mijn zevende Wereldkampioenschap en, in mijn optiek, is dit de slechtste die ooit gehouden is", schrijft de voormalig Olympisch kampioen. Het ergste was voor de Canadees dat de springpaarden op het midden van de dag in de hitte moesten lopen. "Slecht horsemanship."

“We hoorden in aanloop naar de WEG verhalen en waren ervan op de hoogste dat het terrein ver van af was, maar niemand verwachte om op zo’n vies en onaf terrein te komen, dat meer op een bouwplaats leek dan een sportvenue. Het was om je voor te schamen. Het leek erop alsof het organisatiecomité zo min mogelijk had gedaan en had geprobeerd het minimum neer te zetten waar ze mee weg zouden kunnen komen. Voor mij is dat onacceptabel.”

Schandelijk

Lamaze noemt de stallen, de losrijdringen en de hoofdarena adequaat, maar niet wat een Wereldkampioenschap zou moeten zijn. “Daarbij waren er veel lege stoelen en was er geen sfeer. Voor de ruiters was er geen plekje in de schaduw om de wedstrijd te volgen.” Over het VIP-gedeelte, waar volgens Lamaze onacceptabele prijzen voor werden gevraagd, heeft hij ook geen goed woord over. “Schandelijk ten opzichte van andere Wereldkampioenschappen.”

Het ergste: midden op de dag springen

“Het ergste van alles: de beste springpaarden van de wereld werden gedwongen om op het heetste gedeelte van de dag te springen en dat DRIE DAGEN ACHTER ELKAAR. Slecht horsemanship en niet gunstig voor de paarden én de ruiters. In Tryon is niets gedaan om de rol die de hitte speelt te erkennen en werd er niet over gesproken.”

Florence is geen excuus

Voor Lamaze is de orkaan Florence geen excuus. “Er is te weinig moeite in gestoken, er was te weinig horsemanship en te weinig kennis over wat het inhoudt om een Wereldkampioenschap te organiseren. De organisatie heeft niet begrepen van wat iedereen blij maakt om er te zijn, eigenaren, ruiters, sponsors en fans.”

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

4 reacties op “Eric Lamaze over Tryon: ‘Slechtste WEG ooit’

 • silvia

  En daar komt nog bij dat ook FEI-TV abonnees plotseling extra moeten betalen om de WEG te kunnen zien. Dat hebben wij dus vertikt. Op Eurosport kun je het, tussen de advertenties door, ook wel een beetje mee krijgen.

 • Jo

  Reactie op Silvia: Ik heb al jaren een abonnement op FEI TV en voor de WEG moest alleen de WEG Pass te geactiveerd te worden om alles te kunnen kijken. Ik dacht eerst ook dat er extra betaald moest worden maar een mail naar de klantenservice bracht duidelijkheid. Moet zeggen dat de FEI dit ook wel even uit zichzelf aan de abonnees had kunnen vertellen!

 • Henk

  Vind de kritiek van de Canadese ruiter Lamaze wel pikant. Het was de oranisatie van het Canadese Bromont die de WEG in 2016 terug gaf aan de FEI wegens financieringsproblemen waarna Tryon het stokje heeft overgenomen. Er was wel 1,5 jaar voorbereidingstijd verstreken. Blijft natuurlijk een feit dat er erg veel mis was mede door de weersomstandigheden maar ook door te geringe voorbereiding(stijd).

 • silvia

  Jo: dank voor je uitleg. Had ik dat maar eerder geweten. Inderdaad een dikke omissie van de FEI. Gelukkig konden we het springen vanmiddag grotendeels zien op NPO en Eurosport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook