Ga naar hoofdinhoud

Eric van der Vleuten sterk in La Coruna

Eric van der Vleuten hier met Wunschkind. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Spaanse grond geeft Eric van der Vleuten vleugels. Op het viersterren concours in La Coruña is de man uit Brabant goed op dreef. Ook gisteren in de 1,50m hoofdrubriek leverde Van der Vleuten weer een goede prestatie door derde te worden met de Kigali-zoon Zigali P S. Hij moest alleen de Fransen Guillaume Foutrier en Alexis Deroubaix voor laten gaan. Ben Schröder noteerde een achtste plaats met Coup de Foudre V (v. Vittorio).

Elf ruiters hadden zich voor de Winning Round van de Trofeo Longines geplaatst. Ben Schröder moest hierin het spits afbijten. Hij stuurde de Vittorio-zoon Coup de Foudre V rustig foutloos rond en finishte in 54,14 seconden. Het leverde hem uiteindelijk de achtste plaats op. Schröder heeft de elfjarige ruin sinds mei onder het zadel, hij nam de teugels over van de Russische Valeria Sokolova.

Zigali in vorm

Als zesde starter trad Eric van der Vleuten de piste binnen met de in vorm stekende Zigali P S. Op de veertienjarige zoon van Kigali klokte ‘de Vleut’ 48,32 seconden, ruim sneller dan Alexandra Paillot die op dat moment aan de leiding ging met Lumina (v. Lordanos) in 50,59 seconden. De Française mocht uiteindelijk als vijfde opstellen.

Deroubaix 0.3 sneller

Alexis Deroubaix was de eerste die Van der Vleuten voorbij ging. De Fransman eindigde met Timon d’Aure (v. Mylord Carthago) in 48,03 seconden. En na de Spanjaard Gerardo Menendez Mieres die met Costello DC (v. Cassino) ruim een seconde achter Van der Vleuten eindigde en vierde werd, was het opnieuw een Fransman die de Nederlander voorbij reed.

Lest best

Guillaume Foutrier dook met Tchin de la Tour (v. Chin Chin) zelfs onder de 48 seconden, 47,72, en kaapte als laatste ruiter de overwinning weg voor de neus van zijn concurrenten.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Persbericht

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook