Ga naar hoofdinhoud

Europa wint eerste slag met VS

Maikel van der Vleuten met Dana Blue Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

In Parijs werd gisteren de eerste aflevering van de Riders Masters Cup verreden. Een nieuwe competitie, waarin Europa het opneemt tegen de VS. Europa won, mede dankzij Maikel van der Vleuten en Dana Blue (v. Mr. Blue).

Bij de Riders Masters Cup nemen vijf Europese en vijf Amerikaanse ruiters het tegen elkaar op in twee rondes. De eerste ronde bestaat uit vijf rechtstreekse duels direct op tijd over 1,50 m. De startvolgorde wordt door loting bepaald en de winnaar van elk duel krijgt een punt.

In de tweede ronde wordt er over 1,40 m gesprongen en levert elke balk drie strafseconden op. De ruiters hebben de mogelijkheid om voor de tweede ronde een ander paard te kiezen, dat nog niet Grand Prix is. De teams mogen om en om bepalen wie tegen wie rijdt, dus strategie speelt ook een rol. In de tweede ronde levert elk gewonnen duel twee punten op.

Twee maal drie duels

Tijdens de Longines Masters in Parijs wonnen de Europeanen drie keer in de eerste én drie keer in de tweede ronde. Dat leverde in totaal 9 punten op, tegenover 6 voor de Amerikanen. Maikel van der Vleuten was succesvol in de tweede ronde. De Italiaan Lorenzo de Luca won met Jeunesse van ’t Paradijs (v. Emerald van ’t Ruytershof) allebei zijn duels en droeg voor een belangrijk deel bij aan de winst. De deelnemers waren wel aan elkaar gewaagd, ook vier Amerikaanse ruiters wisten punten te scoren.

De volgende etappe is tijdens de Longines Masters in New York, die eind april verreden wordt.

Klik hier voor de uitslag.
Bron: Paardenkrant – Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook