Ga naar hoofdinhoud

Europa wint eerste slag met VS

Maikel van der Vleuten met Dana Blue Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

In Parijs werd gisteren de eerste aflevering van de Riders Masters Cup verreden. Een nieuwe competitie, waarin Europa het opneemt tegen de VS. Europa won, mede dankzij Maikel van der Vleuten en Dana Blue (v. Mr. Blue).

Bij de Riders Masters Cup nemen vijf Europese en vijf Amerikaanse ruiters het tegen elkaar op in twee rondes. De eerste ronde bestaat uit vijf rechtstreekse duels direct op tijd over 1,50 m. De startvolgorde wordt door loting bepaald en de winnaar van elk duel krijgt een punt.

In de tweede ronde wordt er over 1,40 m gesprongen en levert elke balk drie strafseconden op. De ruiters hebben de mogelijkheid om voor de tweede ronde een ander paard te kiezen, dat nog niet Grand Prix is. De teams mogen om en om bepalen wie tegen wie rijdt, dus strategie speelt ook een rol. In de tweede ronde levert elk gewonnen duel twee punten op.

Twee maal drie duels

Tijdens de Longines Masters in Parijs wonnen de Europeanen drie keer in de eerste én drie keer in de tweede ronde. Dat leverde in totaal 9 punten op, tegenover 6 voor de Amerikanen. Maikel van der Vleuten was succesvol in de tweede ronde. De Italiaan Lorenzo de Luca won met Jeunesse van ’t Paradijs (v. Emerald van ’t Ruytershof) allebei zijn duels en droeg voor een belangrijk deel bij aan de winst. De deelnemers waren wel aan elkaar gewaagd, ook vier Amerikaanse ruiters wisten punten te scoren.

De volgende etappe is tijdens de Longines Masters in New York, die eind april verreden wordt.

Klik hier voor de uitslag.
Bron: Paardenkrant – Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook