Ga naar hoofdinhoud

Frank Schuttert bijt spits af voor Oranje

Frank Schuttert hier met Chianti’s Champion. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
WK-debutant Frank Schuttert rijdt vanmiddag als eerste Nederlandse ruiter de piste in voor de eerste kwalificatieronde van het toernooi voor de springruiters. Loting bepaalde dat Schuttert en zijn Chianti's Champion als tiende combinatie het jachtparcours van de Ierse parcoursbouwer Alan Wade op zwaarte mag testen. Paardenkrant-Horses.nl zal een live-blog bijhouden over het verloop van de wedstrijd.

Vanaf 15,00 uur Nederlandse tijd gaan 124 springruiters uit 49 landen strijden om het felbegeerde eremetaal. Maar liefst 25 teams komen in actie in de landenwedstrijd.

Marc Houtzager heeft startplaats 40, Jur Vrieling mag als 77e ruiter aan de bak. Harrie Smolders is vandaag met startplek 105 de laatste ruiter van Team Ehrens die de springpiste betreedt.

Wedstrijdformat

Het evenement voor de springruiters heeft vier wedstrijddagen.
Vandaag is de eerste individuele kwalificatieronde die tevens meetelt in de wedstrijd voor landenteams. De ruiters rijden een snelheids- en wendbaarheidswedstrijd, met hindernissen tot een maximale hoogte van 1.55m. Na afloop van de wedstrijd wordt het aantal seconden verschil met de winnaar van vandaag omgerekend in strafpunten, die zowel in het landenklassement als het individuele klassement meetellen.

Donderdag 20 september volgt de eerste ronde van tweede kwalificatiewedstrijd,  die meetelt voor zowel het individuele resultaat als teamresultaat.  De tien hoogstgeplaatste landenteams komen vrijdag 21 september in actie in de tweede ronde, aangevuld met de individuele ruiters die na donderdag in de top 60 staan.

Vrijdag 21 september volgt de ontknoping in de landenwedstrijd en weten we wie de teammedailles mogen ophalen. Ook de individueel geplaatste ruiters rijden hun derde parcours.

Zaterdag 22 september is een rustdag.

Zondag 23 september volgt de individuele ontknoping, waarin de 25 hoogstgeplaatste combinaties van start gaan in de eerste manche. De strafpunten behaald in de voorgaande wedstrijddagen blijven op de teller staan. De 12 beste ruiters mogen terugkomen voor een tweede omloop en dan weten we wie de opvolger van Jeroen Dubbeldam is.

Handige links

Programma
Startlijst
Livestream

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook