Ga naar hoofdinhoud

Harrie Smolders zegeviert in New York en Europa verslaat Amerika

Harrie Smolders en Capital Colnardo. Foto Facebook Longines Masters

Harrie Smolders sprong op de dertienjarige Holsteiner Capital Colnardo (v. Colman) naar de overwinning in de 5* 1,45m-rubriek in New York gisteravond. In de barrage was hij een seconde sneller dan Emanuele Gaudiano met Chalou (v. Chacco-Blue). In de wedstrijd tussen de twee continenten zegevierde de Europea. Smolders haalde de overwinning binnen door de snelle rit met Cas 2 (v. Indoctro).

Voor de 1,45m-ranking-proef kwamen zes combinaties terug voor de barrage. Met de Colman-zoon Capital Colnardo snelde Harrie Smolders over het parcours van Louis Konickx en zette de klokken stil op 33,12 seconden. Hij nam de leiding over van Emanuele Gaudiano die met Chalou 34,05 seconden had neer gezet.

‘Gaudiano liet een gaatje open’

“Het was een mooie proef met zes in de barrage”, zei Harrie Smolders na afloop. “Louis Konickx had een mooi parcours gebouwd, niet dik maar delicaat. Ik had Emanuele Gaudiano in de barrage gezien. Hij ging snel, maar ik zag dat hij in de dubbelsprong sneller zou kunnen zijn. Dat was de enige plak waar hij een gaatje open liet en daar heb ik hem kunnen verslaan.”

Edward Levy derde

Edward Levy uit Frankrijk pakte de derde plaats op Rafale d’Hyverniere (v. Chef Rouge) met een foutloze ronde in 34,84 seconden. Alberto Michan werd vierde op Darkos Promise, nul in 35,95, en McLain Ward maakte de top vijf vol. De Amerikaan bleef ook foutloos op HH Callas (v. Albatros) in een tijd van 36 seconden.

Riders Masters Cup

In de nieuwe Riders Masters Cup versloeg het team van Europa voor de tweede keer Amerika. In de wedstrijd nemen telkens twee ruiters uit beide teams het tegen elkaar op en de gene die wint krijgt hiervoor punten. Na de eerste ronde (Tabel A over 1,50m) hadden vier van de vijf Europese ruiters hun wedstrijd gewonnen en verzamelden vier punten.

Amerika sterk in tweede ronde

In de tweede ronde, een Tabel C over 1,45m, kwamen de Amerikanen sterk terug met winnende rondes van Georgina Bloomberg met Paola (v. Ponitfex), Beezie Madden met Jiva (v. Concorde) en Laura Kraut op Hello Guv’Nor (v. Diamant de Semilly). Zij brachten de Amerikanen op zeven punten.

Smolders bezorgt Europa overwinning

Voor Europa wonnen alleen Peder Fredricson en Harrie Smolders hun ritten. Smolders ging als laatste met Cas 2 en moest winnen om Europa opnieuw de hoofdprijs te bezorgen. Hij hield zijn hoofd koel en stuurde de Indoctro-zoon de snelste tijd over het parcours.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Longines Masters Series

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook