Ga naar hoofdinhoud

Nederlandse combinaties goed van start op Indoor Wierden

Foto Lonneke Ruesink

Voor de 38e keer wordt dit jaar Indoor Wierden verreden op hippisch centrum 'de Vossenbos' in Hoge Hexel. Voor het eerst nemen de junioren en de young riders deel aan internationale rubrieken op dit evenement.

Gisteren werden de eerste twee rubrieken verreden waarbij Teddy van de Rijt met Duvessa er in de eerste 1.30/1.35 rubriek direct op tijd, met de winst vandoor ging. Zij hield de 6-jarige merrie foutloos en was ruim twee seconden sneller dan de tijd van Fred van Straaten die met Clarinda ook foutloos bleef. De derde plaats was voor Kirsten Rikkert met Colandro 4.

In de avond werd er eveneens een 1.30/1.35 m parcours gereden; ditmaal met barrage. Echter nu geen Nederlandse overwinning maar een Poolse. Adam Grzegorzewski gaf de Nederlanders het nakijken en won nipt van Kirsten Rikkert en Sorrento. De Pool bleef met de 7-jarige ruin Okarino foutloos en bleek 1/4 seconde sneller dan de nummer twee. Van de Rijt zette wederom een goede prestatie neer en werd met Zazou derde in het klassement.

Ook vandaag staan er twee rubrieken voor de junioren en young riders op het programma. Deze ochtend werd er gereden in een  1.30/1.35 m parcours met barrage. Vijf van de vijftien combinaties bleven in de eerste manche foutloos. Linus Georg Weber was in deze groep de enige Duitser tussen de andere Nederlandse combinaties. Met zijn Hubertushof”s Quite Queen reed hij in de barrage 8 strafpunten bij elkaar wat goed bleek voor een vijfde plaats. De Nederlandse combinaties deden het beter; alleen Teddy van de Rijt reed 4 strafpunten met de merrie Duvessa en behaalde daarmee een vierde plaats in het klassement.

De andere Nederlandse combinaties bleven foutloos:

1. Amke Bekhuis – Cambel
2. Josta van Straaten – Dabelle S
3. Vincent Geerink – Annebel

 

Vanavond wordt er nog een rubriek verreden. Informatie hierover volgt.

Klik hier voor alle uitslagen.

 

Bron: Horses/Indoor Wierden

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook