Ga naar hoofdinhoud

Johny Pals vijfde in Grand Prix van Birmingham

De Britse springruiters domineerden in eigen huis op de HOYS in Birmingham. Nigel Coupe pakte de prestigieuze titel 'Leading Showjumper of the Year' door de Grand Prix te winnen voor zijn landgenoten John Whitaker en Robert Smith. Johnny Pals reed de Cumano-dochter Wesselina naar de vijfde plaats en was de beste Nederlander.

Zeven combinaties hadden zich in de barrage gereden van de 3*-Grand Prix van Birmingham. Johnny Pals moest als eerste een resultaat neer zetten in het verkorte parcours over 1,60m. Op de veertienjarige Wesselina zette hij een gedegen, foutloze rit neer in een tijd van 43,71 seconden. Uiteindelijk was hij hiermee de langzaamste foutloze.

Sameh El Dahan snelste vierfouter

De Egyptenaar Sameh El Dahan was direct al flink sneller (38,65) met Suma’s Zorro (v. ARD VDL Douglas) maar kreeg een balk. En daarna bleef het hard gaan in de barrage. Robert Smith ging nul in 39,09 seconden met Ilton (v. Dulf van den Bisschop), goed voor de derde plaats.

John Whitaker tweede

John Whitaker kwam met Argento (v. Arko III) twee tiende sneller over de finish en leek op de overwinning af te stevenen. Maar Nigel Coupe zette alles op alles en racete met de veertienjarige Ier Golvers Hill (v. Ricardo Z) in 38 rond naar de zege.

Voormalige Hunter

“Het is fantastisch”, reageerde Coupe na afloop. “Ik kwam in 1986 voor het eerst in Birmingham en in 1987 won ik de leading pony class en om nu de belangrijkste titel te winnen is fenomenaal!” Coupe’s paard Golvers Hill was in zijn jonge jaren al deelnemer op de HOYS, niet als springpaard, maar als working hunter.

Mathy ook foutloos

François Mathy klokte de vierde tijd in de barrage op Uno de la Roque (v. Numero Uno) met een foutloze ronde.

De tweede Nederlander in Birmingham, Harrie Smolders, haalde de barrage niet. Met Hos d’O (v. Dollar dela Pierre) kreeg Smolders twaalf strafpunten in het basisparcours. Eerder op de dag reed Smolders wel in de prijzen in de 1,45m-rubieken. Op Corrada (v. Oklund) werd hij zesde in de Twee Fasen-proef. Met Cas 2 (v. Indoctro) was er een tiende plaats in de rubriek direct op tijd.

Klik hier voor de uitslag.

Bron HOYS/Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook