Ga naar hoofdinhoud

Kijk terug: SFN-veiling bij RTV Utrecht

Maandag werden in Nijkerk Zenith en de andere toppaarden geshowd. Voor de groom van Zenith, Jeroen van der Kolk was het een moeilijk moment: ''We werken al heel lang met Zenith en hij hoort echt bij onze stal, maar we wisten dat het een keer ging gebeuren. Maar dan nog is het een pijnlijke dag.''

”Gelukkig beginnen ze niet met een paar tientjes”, zegt Van der Kolk. ”Nu weten we in ieder geval dat het paard op een goede plek terechtkomt. Een paard van minimaal een half miljoen gebruik je tenslotte niet als een manegepaard.”

Geen vrienden

Het Springpaarden Fonds Nederland begrijpt dat het geen vrienden maakt met het verkopen van ’s lands beste paarden, maar ziet geen andere keus: ”De ruiters wisten dat dit ging gebeuren, daar zijn we altijd helder over geweest”, aldus Jacob Melissen namens SFN. “Zenith hadden we als we het alleen voor het geld deden al na het WK kunnen verkopen. Dan had hij meer opgebracht. Maar we hebben expres gewacht tot na de Spelen in Rio.” Met het geld dat de veiling opbrengt, wil de organisatie een nieuw fonds starten, zegt Melissen. “Het huidige moeten we liquideren omdat de regels verscherpt zijn vanuit de bankenwereld”.

Bron: RTV Utrecht

2 reacties op “Kijk terug: SFN-veiling bij RTV Utrecht

  • Sanne

    En toch blijft het vreselijk zuur ! Laten we hopen dat de paarden goed terecht komen en dat we deze hele negatieve sfeer snel achter ons kunnen laten. Ik ben wel benieud, na deze en de vorige vergelijkbare ervaring, de ruiters gaan zeggen …. eens maar nooit weer om de paarden op deze manier met deze regels uit handen te moeten geven. Zal Jeroen weer in zee gaan met het SFN nu hij weet hoe hard de gevolgen kunnen zijn ?

  • Tineke.

    Precies dat vraag ik me ook af @ Sanne. Het SFN is eigenlijk een verkapte AEX beurs. En alle deelnemers weten dat! Alleen komen er nu toch wel emoties aan de oppervlakte en horen eigenlijk niet speculeren… Desalniettemin hoop ik heel erg dat ALLE paarden goed terecht komen en hoop ik dat er achter de schermen nog een boel gepraat en nagedacht zal worden……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook