Ga naar hoofdinhoud

Laura Renwick springt over grote hoogte

De donderdagavond van de Olympia Horse Show in Londen werd afgesloten met het spectaculaire puissance springen. In de vijfde barrage met vier deelnemers werd de strijd beslist door Laura Renwick. De Britse overwon als enige de muur van 2,20 meter met haar pas achtjarige Top Dollar VI (v. Dollar du Murier). 

Vier combinaties wisten het in de puissance tot de vijfde barrage te brengen. Karline De Brabander uit België op Fantomas de Muze (v. Sandro Boy), de Ier Padraic Judge met Citi Business (v. Its the Business) en de winnares van 2016 Holly Smith met Quality Old Joker (v. Obos Quality) kregen alle drie een fout op de muur. Het lukte Laura Renwick wel om met haar achtjarige AES’er Top Dollar VI de hoogte te overwinnen. Het paard vocht zich erover heen en de hoofdprijs van 7.425 euro bleef in Engeland.

‘Weinig ervaring, maar een groot hart’

“De muur was reusachtig en, hoewel ik zag dat de andere paarden fouten kregen, sprong het toch gemakkelijk. Ik wist dat het een hele opgave was,” zei Laura Renwick na afloop. “Ik had wel wat geluk, ik had niet de beste afstand en het paard moest zijn hele lichaam gebruiken om er over heen te komen. Ik heb nog nooit de puissance gewonnen en om het dan te doen met een achtjarige die niet zo veel ervaring heeft maar wel een vracht vermogen en een groot hart, voelt fantastisch!”

Klik hier voor de uitslag.

Bron Olympia Horse Show

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook