Ga naar hoofdinhoud

Laura Renwick springt over grote hoogte

De donderdagavond van de Olympia Horse Show in Londen werd afgesloten met het spectaculaire puissance springen. In de vijfde barrage met vier deelnemers werd de strijd beslist door Laura Renwick. De Britse overwon als enige de muur van 2,20 meter met haar pas achtjarige Top Dollar VI (v. Dollar du Murier). 

Vier combinaties wisten het in de puissance tot de vijfde barrage te brengen. Karline De Brabander uit België op Fantomas de Muze (v. Sandro Boy), de Ier Padraic Judge met Citi Business (v. Its the Business) en de winnares van 2016 Holly Smith met Quality Old Joker (v. Obos Quality) kregen alle drie een fout op de muur. Het lukte Laura Renwick wel om met haar achtjarige AES’er Top Dollar VI de hoogte te overwinnen. Het paard vocht zich erover heen en de hoofdprijs van 7.425 euro bleef in Engeland.

‘Weinig ervaring, maar een groot hart’

“De muur was reusachtig en, hoewel ik zag dat de andere paarden fouten kregen, sprong het toch gemakkelijk. Ik wist dat het een hele opgave was,” zei Laura Renwick na afloop. “Ik had wel wat geluk, ik had niet de beste afstand en het paard moest zijn hele lichaam gebruiken om er over heen te komen. Ik heb nog nooit de puissance gewonnen en om het dan te doen met een achtjarige die niet zo veel ervaring heeft maar wel een vracht vermogen en een groot hart, voelt fantastisch!”

Klik hier voor de uitslag.

Bron Olympia Horse Show

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook