Ga naar hoofdinhoud

Daniel Deusser pakt Wereldbeker, Vleut jr. zesde

Daniel Deusser is de nieuwe Wereldbekerwinnaar. In een bloedstollende finale hield de Duitser vanmiddag in Lyon opnieuw de lei schoon en daarmee zijn landgenoot Ludger Beerbaum op afstand. Steve Guerdat was de grote verliezer van deze derde finalewedstrijd. De man die de voorgaande jaren twee keer tweede werd, moest nu met plaats vijf genoegen nemen. Een fout op de gevreesde insprong van de driesprong was niet alleen Guerdat fataal, maar deed ook Maikel van der Vleuten naar de zesde plaats duikelen.

Door een fout van de te gretige Nino des Buissonnets moest favoriet Steve Guerdat na de eerste omloop de leiding al overgeven aan Daniel Deusser. Daar kwam in de tweede manche nog een fout bij. Zoals een handvol anderen vond ook de gouden olympische combinatie zijn Waterloo op de verraderlijk hoge insprong van de driesprong.

Diezelfde fout deed het podium uit het zicht van Maikel van der Vleuten en VDL Groep Verdi TN verdwijnen. Het paar besloot een geweldig toernooi in Lyon met een fraaie zesde plaats.

Deze editie van de FEI Wereldbeker werd gedomineerd door Duitsland. Daniel Deusser en Ludger Beerbaum hielden nog voldoende krachten over in hun toppaarden Cornet d’Amour en Chiara om met foutloze rondes de twee topplaatsen in te kunnen nemen. Daarbij had het Duitse duo wel het geluk aan hun zijde. Bij Deusser rolde de balk van hindernis 1 vervaarlijk in de lepels en bij Beerbaum rammelde bijna alles vanaf oxer 8a.

De derde plaats was voor de nummer 1 van de wereld Scott Brash, die met de elektrisch voorzichtige Ursula (v. Ahorn) geen balk aanraakte. Vierde werd de derde Duitser op de tweede nakomeling van Cornet Obolensky: Marcus Ehning en de fenomenale vliegmachine Cornado NRW.

Volg hieronder het liveverslag via Twitter.

Klik hier voor alle uitslagen.
Klik hier voor de startlijst en tussenstand.
Klik hier voor alle berichtbeving over de Wereldbekerfinales.

Bron: Horses

Eén reactie op “Daniel Deusser pakt Wereldbeker, Vleut jr. zesde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook