Ga naar hoofdinhoud

Marcus Ehning is Rider of the Year

Marcus Ehning hier met Plot Blue. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op het CSI München is Marcus Ehning gekroond tot Rider of the Year. De 42-jarige Duitser stuurde Cristy (v. Canturo) vandaag naar de zesde plaats in de DKB-Riders Tour Grote Prijs, wat hem de eindzege in de Riders Tour opleverde. Daarmee maakte hij zijn favorietenrol meer dan waar. Gisteren won hij ook al de Gold Cup.

In de tweede omloop kreeg Ehning een balk met de tienjarige merrie, maar alsnog kon de eindzege hem niet ontgaan. “In de combinatiesprong wilde ik teveel, dus ik kan de merrie niks kwalijk nemen”, vertelde de ruiter na zijn rit.

Grote favoriet

Ehning ging met een grote voorsprong richting München. De ruiter, die eerder dit jaar zijn teamplaats voor Rio nog moest overdragen aan Meredith Michaels-Beerbaum, stelde zijn zege al vroeg in het seizoen veilig met overwinningen in Paderborn en Münster.

Hij kwam in de Riders Tour uit op een totaal van 61 punten, waarmee hij ruimschoots voorbleef op de 52 punten van Andre Thieme, die de twaalfjarie ruin Conthendrix (v. Contendro I) vandaag naar de zevende plaats stuurde. Philip Rüping kwam met Copperfield (v. Contendro I) uit op 43 punten en eindigde daarmee op de bronzen positie.

De Grote Prijs van vandaag werd gewonnen door Maximilian Schmid en Chacon (v. Chacco Blue).

Klik hier voor de uitslag van de Grote Prijs.

Klik hier voor de eindstand van de Riders Tour.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/WDR

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook