Ga naar hoofdinhoud

Nederland loot tweede startpositie FEI Nations Cup

Jur Vrieling met VDL Bubalu
Foto De Paardenkrant

Nederland lootte vandaag de tweede startpositie in de FEI Nations Cup Top League, die morgen, vrijdag, plaatsvindt tijdens CHIO Rotterdam. Nederland gaat na de wedstrijden in La Baule, Rome en Sankt Gallen aan de leiding met een halve punt voorsprong op de Duitsers en de Belgen.

De opstelling van bondscoach Rob Ehrens is als volgt: regerend Nederlands kampioen Jur Vrieling bijt met VDL Bubalu het spits af, gevolgd door Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi. Deze combinatie beëindigde de wereldbekerfinale van 2012 als zevende. Jeroen Dubbeldam met BMC Utascha SFN gaat als derde ruiter voor het Oranjekwartet van start. Deze combinatie beëindigde de FEI Top League Nations Cup wedstrijd in Sankt-Gallen met één strafpunt in de eerste ronde en een foutloos parcours in de tweede en was daarmee de beste Nederlandse combinatie. Gerco Schröder sluit de rij met het paard Eurocommerce London. Zij wonnen afgelopen weekeinde nog een ton tijdens de Global Champions Tour in Cannes.

Zwitserland, na een jaar van afwezigheid weer terug op het hoogste niveau, gaat als eerste morgen van start om 16.30 uur. Frankrijk start als derde, voor de Britten, terwijl de Duitsers die vorig jaar wisten te winnen de vijfde startpositie hebben geloot. Overigens wonnen de Duitsers sinds 1946 veertien maal de landenwedstrijd in Rotterdam en de Fransen dertien keer. België start als zesde, voor de Zweden, terwijl de Ieren als laatste van start gaan. De tweede ronde begint om 18.00 uur.

Bron: Horses/KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook