Ga naar hoofdinhoud

Nieuw talent voor Eric Lamaze

Carlene en Andy Ziegler van Artisan Farms hebben de negen-jarige KWPN’er Zigali PS (v. Kigali) gekocht voor Eric Lamaze. Zij kochten Zigali PS van de Britse ruiter Daniel Neilson, die dit jaar op het hoogste niveau doorbrak met de ruin.

In Oldenburg won Daniel Neilson een week geleden nog een 1, 50 m proef met Zigali PS. Bij ruim de helft van zijn internationale optredens dit jaar behaalde het paard top tien klasseringen, doorgaans zelfs de top vijf. Overwinningen waren er naast Oldenburg in, Hardelot en bij de Sunshine Tour.

In een persbericht vertelt Andy Ziegler zijn aankoop. “Met Powerplay, die we dit jaar kochten van Pius Schwizer, wil Eric naar de WEG in Frankrijk volgend jaar. Daarom willen we hem zuinig inzetten. Zodoende had Eric versterking nodig, die we vonden in Zigali PS. Het paard heeft dezelfde kwaliteiten, en kan dezelfde proeven lopen, een goeie back-up dus”.

Lamaze sprak vol lof over Carlene en Andy Ziegler. “Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe Artisan Farms onze carrières ondersteund. Niet alleen mijn carrière, maar ook die van Tiffany Foster en de rest van het Canadese team. We zijn hen heel dankbaar, dit alles zou onmogelijk zijn zonder hun steun”.

Bron: Horses / Horsetalk

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook