Ga naar hoofdinhoud

Olivier Philippaerts grijpt opnieuw zege in Audi Prijs

Olivier Philippaerts hier met H&M Legend of Love Foto: Yvette Marchant

De strijd om de zege in de Audi Prijs werd gisteravond in de Brabanthallen, voor het tweede jaar op rij, gewonnen door Olivier Philippaerts en H&M Legend Of Love. Bertram Allen was het snelst in de barrage van deze rubriek over 1.55m, maar bleef niet foutloos met Quiet Easy en Scott Brash was met Hello Guv´Nor net te langzaam om de Belgische springruiter van de overwinning te houden. Ruben Romp was de beste Nederlander in deze rubriek, hij werd vierde.

Tien van de 44 combinaties bleven foutloos in de eerste ronde van deze vijfsterren rubriek en daarvan kwamen vijf duo’s zonder fouten aan de finish in de barrage.
Philippaerts en de tienjarige dochter van Landzauber finishten in 37.10 seconden, het Belgische duo bleef daarmee net voor de Britse springruiter Brash en zijn Diamant de Semilly-zoon, die in 37.27 seconden aan de finish kwamen.

De Zweed Rolf-Göran Bengtsson was met Clarimo ASK ruim een seconde langzamer en werd met 38.36 seconden op de klok derde.
Romp voltooide de barrage met Audi´s Teavanta II C Z  in 39.22 seconden en mocht zich als vierde opstellen bij de prijsuitreiking en Sheikh Ali Bin Khalid Al Thani en Vienna Olympic uit Qatar maakten met hun foutloze rit in 43.57 seconden de top 5 compleet.

Ludger Beerbaum kreeg met de goedgekeurde KWPN-hengst Chaman net als Allen vier strafpunten in de barrage, maar was met 44.35 seconden op de klok een stuk langzamer dan de Ier en eindigde op de zevende plaats achter Allen en de Quidam’s Rubin-zoon.

Leopold van Asten en Marc Houtzager mochten zich ook melden voor de barrage. Van Asten kreeg in het zadel van VDL Groep Quinthago Z twaalf strafpunten en werd hiermee achtste voor Houtzager en Calimero, die dertien strafpunten kregen.

Klik hier voor alle
uitslagen

 

** Indoor Brabant – Interview met de winnaar van de Audi Prize – Olivier Philippaerts **

Geplaatst door Clipmyhorse Nederland op zaterdag 12 maart 2016

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook