Ga naar hoofdinhoud

Opnieuw prijzengeld ICNN Drachten verhoogd

Het Internationaal Concours Noord Nederland van 9 tot en met 25 januari in Drachten staat al bij veel ruiters in de agenda. Naast de internationale spring- en dressuurwedstrijden biedt ICNN ook de basisruiters een podium. Wie een nieuw springtalent zoekt is tijdens de Sale of the Rising Stars op het juiste adres. Kennis bijspijkeren kan tijdens de BIT Talentendagen en fokkerijavonden. Kortom, drie weken lang is het Fries Congrescentrum Drachten een hippisch bolwerk.

ICNN Drachten speelt zich voor de vierde keer in het noorden af en krijgt elk jaar een upgrade. Voor komende editie is het prijzengeld opnieuw verhoogd. In het derde weekend met springsport op driesterrenniveau wordt er zelfs 165.000 euro uitgekeerd, waarvan 65.000 euro tijdens de afsluitende Grote Prijs. De winnaar strijkt bijna 22.000 euro op en daar lopen veel ruiters warm voor.

Bestuurslid Fred Lodewijk kijkt uit naar de komende editie in het begin van het nieuwe jaar. “De ruiters zijn al heel enthousiast. Ik vrees dat we er nog meer dan vorig jaar moeten teleurstellen voor het driesterrenweekend, maar we willen nu eenmaal niet meer dan zestig deelnemers met een paar reserves. Het moet een schitterend sportweekend voor de ruiters en het publiek worden.”

Het drieweekse evenement gaat op 3 en 4 januari van start met de Bit Talentendag, waarbij topamazone Adelinde Cornelissen en het team van Adelinde Training Center op zoek gaan naar nieuw dressuurtalent. Van 9 tot en met 11 januari wordt er internationaal dressuur tot en met Grand Prix niveau gereden, gevolgd door de twee springweekenden.

Ondertussen zijn de selectiewedstrijden om een finaleticket van de GMB wintercompetitie voor jonge springpaarden op 23 en 24 januari al volop bezig, net als de competitie om het Noord Nederlands Springkampioenschap met de finales op 16 en 17 januari. Geïnteresseerd in de fokkerij van paarden? Mis dan de twee fokkerijavonden, georganiseerd in samenwerking met Eisma Media niet.

PROGRAMMA ICNN DRACHTEN 2014
3 en 4 januari:          Bit Talentendagen
9 t/m 11 januari:      Internationaal dressuur t/m Grand Prix, pony’s en paarden
15 t/m 18 januari:   Internationaal CSI2* en CSI1* springen + pony’s
16 en 17 januari       Finales Noord Nederlands Springkampioenschap klasse M en Z
23 en 24 januari:     Finales GMB Wintercompetitie Jonge Springpaarden
24 januari:                 Sale of the Rising Stars
22 t/m 25 januari:   Internationaal CSI3* springen met 1.55m Grote Prijs

Bron: Horses / ICNN Drachten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook