Ga naar hoofdinhoud

Peter Wylde: ‘Eltham is een van mijn favoriete paarden’

Peter Wylde en Eltham Foto Rebecca Walton Phelps Media Group
Oud-Olympiër Peter Wylde won gisteren de eerste nationale 1,40 m-rubriek van het CSI4* in Upperville met het Nederlands gefokte paard Eltham. De negenjarige zoon van Unaniem is één van Wyldes aanstormende talenten. "Hij is zo plezierig te rijden", zegt de ruiter. "Hij is speciaal, een paard voor de toekomst." Donderdag loopt Eltham zijn eerste nationale Grote Prijs.

Peter Wylde begon vier jaar geleden met Eltham te werken en liet de zoon van Unaniem rustig de proeven voor zes- en zevenjarige springpaarden doorlopen. Wylde denkt dat de talentvolle Eltham een paard voor de toekomst is. Zijn eerste grote proef zal de met 30.000 dollar gedoteerde nationale Grote Prijs in Upperville zijn.

‘Wint makkelijk een proef’

“Hij is zo’n paard dat makkelijk een proef wint. Ik wilde het snel wenden wat uitproberen en dat was geen enkel probleem”, aldus Wylde. “Hij is één van mijn favoriete paarden.”

Van de Pols Willink

In het 1,40 m twee fasen-parcours die het paar gisteren won, kreeg Wylde veel concurrentie van een oude bekende. Henk van de Pols Grand Prix-paard Willink (v. Twister) kwam onder zijn nieuwe amazone Kama Godek uit Amerika op de tweede plaats op twee tiende van een seconde achterstand.

Bron: Persbericht Phelps Sports

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook