Ga naar hoofdinhoud

Podium propvol kwaliteit bij L-springen GMB

De juryleden Nathalie van der Mei en Gerd Sosath konden vanavond in Zuidbroek nauwelijks kiezen wie ze op het podium van de GMB-hengstencompetitie klasse L springen wilden hebben. Daarom eindigden vier hengsten op dat ereschavot, in de vorm van een ex aequo voor de eerste plaats en een ex aequo voor plaats drie.

Etoulon VDL en Edinburgh deelden de hoogste eer, Everglade VDL en El Clarimo stonden samen op brons. Maar de overwinning was voor hetzelfde geld alleen naar Etoulon VDL gegaan. Onder James Billington maakte de KWPN-hengst sprongen uit het boekje, met zéér veel techniek en bascule. Van der Mei en Sosath gaven aan Etoulon VDL de hoogste springcijfers (twee keer een 9,5), maar een weifeling in de aanloop naar de dubbelsprong, die resulteerde in een springfout, kostte de hengst van Van de Lageweg de alleenheerschappij.

Nu moest Etoulon de met zeer snelle reflexen gezegende Edinburgh naast zich dulden. De zoon van Vleut uit de stam van Tyson toonde zich onder Kristian Houwen een zeer productief springpaard. Beide winnaars kwamen uit op 53 punten.

Met drie punten minder eindigden Everglade VDL (v. Kashmir van ’t Schuttershof) en El Clarimo op de derde plaats. Vooral de Clarimo-zoon imponeerde. Samantha Bos bleek heel goed dressuurwerk met El Clarimo te hebben gedaan. De vermogende Holsteiner ging meer gecontroleerd rond dan voorheen en toonde opnieuw zeer veel power en bascule. De eveneens op 50 geëindigde Everglade VDL sprong onder James Billington steeds goed van de vloer, maar zou de sprong achter beter moeten afmaken.

De imponerende atleet El Salvador eindigde onder Sjaak Sleiderink als vijfde, gevolgd door El Primero, Entertainer, Extase, Emir R en Easter Boy.

Bron: Horses

 

2 reacties op “Podium propvol kwaliteit bij L-springen GMB

 • Jeanine Waanders

  Genoten van mooie sport gisteravond, veel publiek aanwezig, maar waarom zijn er zo weinig deelnemers? Kan men vanuit het KWPN de deelnemers niet verplicht stellen om alle wedstrijden te starten.
  In het zuiden heeft men meer deelnemers, terwijl de deelnemers uit het noorden ook daar starten
  waarom nemen de ruiters uit het zuiden (enkele uitzonderingen daargelaten) niet de moeite om
  in Zuidbroek te starten. Niet iedereen is in de gelegenheid om helemaal naar Deurne of Roosendaal
  te rijden om de hengsten te zien springen, en volgens mij was de startlijst van de dressuur ook
  om te huilen.
  Waarom niet meer hengsten van andere stamboeken laten meedoen?

 • Grietje Nauta

  Ook het Z was om te huilen! Alleen Kristian Houwen met cidane! Wij in het noorden willen ook graag die paardensport zien! ben het roerend eens met Jeanine.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook