Ga naar hoofdinhoud

Prepensioen voor Southwind VDL

Archiefbeeld Cameron Hanley en Southwind Foto: Frederic Chehu / www.arnd.nl

De 17-jarige Southwind VDL, het toppaard van Tiffany Foster, mag het rustiger aan gaan doen. De zoon van Baloubet du Rouet zal zijn oude dag doorbrengen bij zijn voormalige ruiter Cameron Hanley, waar hij als leerpaard zal dienen voor Hanleys kinderen.

Southwind werd gefokt door de VDL Stud en heeft als moeder de merrie Helena, zelf Europees kampioene. Southwind maakte in 2008 zijn internationale start onder Cameron Hanley. In 2011 werd de ruin verkocht aan Artisan Farms en nam de Canadese amazone Tiffany Foster de teugels over.

Betrouwbare soldaat

“Van mijn allereerste 1,60 rubrieken eerste Nations Cup tot drie foutloze rondes in de QE2-Cup vijf jaar later, dit paard is de meest betrouwbare soldaat die je je maar kan wensen. Hij stond altijd voor me klaar en gaf me altijd het gevoel dat ik wist wat ik aan het doen was (zelfs als dat niet zo was)”, aldus Foster.

In juli werd de combinatie bij hun laatste optreden nog vijfde in de Grote Prijs op Spruce Meadows.

Southwind vertrekt nu naar White Heart Farm, het bedrijf in Duitsland waar Cameron Hanley vorig jaar zijn intrek nam. “Southwind sluit zijn loopbaan met waar hij goed in is, hij gaat Finn en Niamh helpen bij hun start in de springsport.”

Liefdevolle omgeving

Foster sluit haar betoog op Instagram af met woorden gericht aan Southwind: “Ik kan je niet genoeg bedanken voor alles wat je voor me gedaan hebt, en ik hoop dat ik je diensten kan terugbetalen door je je oude dag te laten slijten in een liefdevolle omgeving. Thank you BOY!”

southwind

 

 

 

Bron: Instagram Tiffany Foster / Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook