Ga naar hoofdinhoud

Rabobank Talent van het Jaar: Lisa Nooren

Dankzij haar unieke prestaties het afgelopen jaar ontving springamazone Lisa Nooren vanmiddag de titel 'Rabobank Talent van het Jaar 2015' op Jumping Amsterdam. Hiermee volgt ze para-dressuuramazone Rixt van der Horst op. 

Dat de jonge amazone de laatste tijd unieke prestaties levert is niemand ontgaan. Zo staat bij velen de overwinning afgelopen december op het vijfsterrenconcours in La Coruña nog scherp op het netvlies. Kort daarna pakte ze de zege in het Championat van Frankfurt. Met VDL Groep Sabech d’Ha (v. Qredo de Paulstra) werd de achttienjarige amazone in juni opgenomen in het A-kader Young riders.

Afgelopen maart werd de dochter van Henk Nooren tijdens Indoor Brabant opgenomen in het Rabobank Talententeam. In de verkiezing onder de bondscoaches en trainers, de pers en de publieksstemmen kwam Lisa Nooren als winnaar uit de bus. Nooren nam een cheque van 5.000,- euro in ontvangst.

“Een enorm gedreven en gepassioneerde amazone, die met haar fantastische rijtechnische kwaliteiten topprestaties levert”, licht bondscoach Rob Ehrens toe. “Rijtechnisch bijna perfect en met geweldige resultaten,” aldus collega springruiter Jur Vrieling. “Als je als achttienjarige een vijfsterren-concours kan winnen, dan ben je meer dan een talent”, voegt eventingamazone Alice Naber-Lozema toe.

Dressuuramazones Dinja van Liere en Anne Meulendijks eindigden op de tweede en derde plaats in de  verkiezing, Dinja kreeg bovendien de meeste publieksstemmen.

Bron: KNHS/Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook