Ga naar hoofdinhoud

Ranking-proef Drachten voor Daan van Geel

Daan van Geel met Djam Foto: Mariol Middel

Daan van Geel is goed het jaar goed begonnen met zijn Canturano-zoon Djam. De ruiter uit Gees in Drenthe won de Grote Prijs van Groningen waarmee hij bewees snel te kunnen rijden. Dat liet Van Geel gisteravond weer zien door de 1,50m ranking-proef in Drachten te winnen. Marlon Modolo Zanotelli en El Dorado (v. Indorado) werden met meer dan een seconde naar de tweede plaats verwezen.

Meer dan 60 ruiters begonnen aan de 1,50m-rubriek direct op fouten en tijd. Halverwege de rubriek was de Braziliaanse snelheidsspecialist Marlon Modolo Zanotelli met de Indorado-zoon El Dorado ruim onder de tijden van Jur Vrieling en Gerco Schröder gedoken. Vrieling stond op dat moment op kop met Dallas VDL (v. Douglas) in 62,80 seconden en Schröder had met Glock’s Debalia (v. Numero Uno) 63,13 op de klokken gezet. De Braziliaan noteerde 59,82 seconden. Vrieling en Schröder zouden uiteindelijk vierde en vijfde worden.

Van Geel snel op Djam

Daan van Geel had zijn tienjarige Djam op scherp staan en wist aan het einde van de groep toch nog een hap van Zanotelli’s tijd af te rijden. Van Geel zette 58,63 op het scorebord en won de rubriek. De Drent vertelde eerder aan Horses dat zijn doel het Nederlands kampioenschap was, “maar dat is nog afwachten of dat haalbaar is”. Met de overwinning is wel degelijk een goede stap gezet.

De Duitser Harm Lahde reed de Holsteiner Oak Grove’s Celebrity (v. Cassini II) naar het derde geld.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook