Ga naar hoofdinhoud

Remco Been grijpt eerste internationale GP-zege

Remco Been vestigde in het Noord-Franse Hardelot definitief zijn naam als internationaal springruiter met de overwinning in de Grote Prijs op driesterren niveau, zijn eerste. Been zadelde daarvoor zijn paard VDL Holland van den Bisschop (v. Heartbreaker). Michael Greeve maakte er een mooi Nederlands feestje van door als derde te eindigen.

“Ik reed als derde en laatste de barrage. De anderen hadden twee fouten. Ik dacht ik rijd een klein beetje door, dan ben ik altijd sneller en win ik nog ook als ik een springfout heb. Met nog drie hindernissen te gaan wist ik dat ik nul zou blijven en heb iets rustiger aan gedaan. Dit is mijn eerste overwinning in een internationale Grote Prijs. Gewoon super”, aldus Remco Been. “De bodem was vandaag goed, beter dan de eerste dagen. Hardelot staat er om bekend dat de hindernissen hoog zijn en er zit veel water in het parcours. Dit was een zware wedstrijd. Er waren er dan ook maar drie foutloos.”

Remco Been zette afgelopen winter al mooie resultaten neer met de negenjarige VDL Holland van den Bisschop, voornamelijk op tweesterren niveau. De doorbraak kwam vandaag in Hardelot. “Ik rijd Holland nu anderhalf jaar. Ik ga volgende week met hem naar het concours in Lummen. Hier in Hardelot en Lummen wilde ik kijken of hij het NK in Mierlo aan zou kunnen. Daar ben ik nu wel van overtuigd. Ik zal heus het NK niet gaan winnen, maar ik wil er ook niet mee doen als programmavulling.”

De overwinning leverde Been niet alleen roem, maar ook een mooi aantal euros (15.000) op. Michael Greeve en Eurohill’s Africa (v. Guidam) maakten twee springfouten in de barrage en werden daarmee derde.

Uitslag Grote Prijs CSI*** Hardelot (Frankrijk), 1.50m
1. Remco Been (Wierden), Holland van den Bisschop (v. Heartbreaker), 0 – 0, 52.67 sec
2. Nicolas Deseuzes (Fra), Quilane de Lezeaux (v. Grenat de Grez), 0 – 8, 49.23 sec
3. Michael Greeve (Veeningen), Eurohill’s Africa (v. Guidam), 0 – 8, 53.54 sec

Volledige uitslag

Bron: KNHS Persbericht

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “Remco Been grijpt eerste internationale GP-zege

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook