Ga naar hoofdinhoud

Renate Beuving wint 1.40m Amsterdam

De zege in de nationale rubriek over 1.40m was vanmiddag in Amsterdam voor Renate Beuving en Berona. Met slechts 0.04 seconden verschil wist Beuving met de Royal Star-dochter voor te blijven op Nienke van Roekel, die tweede werd in deze tweefasenproef. Marianne Boerema eiste de overwinning op in de finale van het ZZ-springen.

Nationaal springen 1.40m

Van Roekel zat in het zadel van de tienjarige Copain Z en kwam aan de finish in 25.09 seconden waar Beuving 25.05 seconden nodig had.
Marianne Boerema mocht zich als derde opstellen bij de prijsuitreiking. Zij stuurde Wakey-Wakey foutloos rond in 25.62 seconden.

Niels Tacken en Guido Jan Schoemaker maakten de top 5 compleet. Tacken zat in het zadel van Chennaz en voltooide zijn foutloze rit in 25.93 seconden en Schoemaker kwam met After Pleasure Toltien in 27.81 seconden over de eindstreep.

Finale springen klasse ZZ

In de finale van het ZZ springen was de overwinning voor Marianne Boerema en Casablanca. Het duo zette de snelste foutloze barragerit neer en stopte de klok op 30.56 seconden.
Franklin Posmus was met So It Be goed voor de tweede foutloze tijd. De ruiter uit Zuidoostbeemster kwam in 30.77 seconden over de eindstreep met de twaalfjarige Tadmus-zoon. Niels Tacken zadelde voor deze rubriek de achtjarige Dutch en stuurde de dochter van Indorado in 31.05 seconden rond.

Kevin Olsmeijer en Bram van der Pluijm maakten de top 5 compleet. In het zadel van Dundee kwam Olsmeijer in 31.33 seconden aan de finish en Van der Pluijm met Cosmo H deden dat in 32.13 seconden.

Klik hier voor alle uitslagen in het 1.40m
Klik hier voor alle uitslagen in het 1.35m

Klik hier voor alle informatie over Jumping Amsterdam 2016

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook