Ga naar hoofdinhoud

Samantha McIntosh brengt Nieuw-Zeeland eerste Nations Cup zege 2018

Update - Video
Samantha McIntosh hier met Check In Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl
Met drie foutloze rondes bezorgde Samantha McIntosh haar land Nieuw-Zeeland de eerste Nations Cup zege van het nieuwe seizoen van de Longines FEI Nations Cup serie. In Abu Dhabi moest favoriet en Europees kampioen Ierland zojuist buigen in de barrage voor Down Under. Shane Breen kon in de beslissende ronde niet foutloos blijven.

Acht landen begonnen aan de eerste Nations Cup wedstrijd van het nieuwe seizoen. Na twee manches stonden Ierland en Nieuw-Zeeland op gelijk aantal strafpunten van acht. Samantha McIntosh had met de vijftienjarige Check In (v. Cordalme Z) twee keer de lei schoon gehouden. Hetzelfde deed David Simpson voor Ierland met de Holsteiner  Keoki (v. Catoki).

Goodin met nieuw KWPN fokproduct

Opvallend was het optreden van de Nieuw-Zeelander Bruce Goodin die Backatorps Danny V met nul en vier strafpunten rond stuurde en zo zijn land in de barrage bracht. Goodin heeft de tienjarige zoon van Quasimodo Z net onder het zadel, het fokproduct van F.L.M. Teepen uit Venlo liep eind vorig jaar onder de Zweedse ruiter Niklas Haking.

McIntosh opnieuw foutloos

In de barrage trad Samantha McIntosh als eerste aan en wist de Cordalme-zoon opnieuw foutloos en vlot rond te sturen. Ze legde de druk bij de Ierse ruiter voor de beslissende ronde, Shane Breen. Breen die in de tweede ronde het streepresultaat had geleverd met de Lord Z-zoon Laith, kreeg in de barrage al vroeg een zware fout op een oxer en liet het vervolgens lopen. Breen finishte met 17 strafpunten, waardoor de Ieren tweede werden.

Italië derde

Italië eindigde met 20 strafpunten op de derde plaats, gevolgd door Zwitserland en Saoedi Arabië met 24 strafpunten.

 

Bekijk de winnende rit van McIntosh hier:

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook