Ga naar hoofdinhoud

Olympische springequipe bekend

Foto Lonneke Ruesink
Bondscoach Rob Ehrens heeft op het CHIO in Aken zijn Olympische springequipe bekendgemaakt. Het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen tijdens de Olympische Spelen in Londen bestaat uit: Gerco Schröder met Eurocommerce London  (v. Nabab de Rêve ), Jur Vrieling met VDL Bubalu (v. Baloubet du Rouet), Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi  (v. Quidam de Revel) en Mark Houtzager met Sterrehof’s Tamino (v. Numero Uno).

Leon Thijssen is met Tyson aangewezen als eerste reservecombinatie en Harrie Smolders met Regina Z (v. Rex Z) als tweede reserve. Het springteam is de grootste afvaardiging van de drie hippische teams die Nederland in Londen vertegenwoordigen.Vier ruiters zitten in het team van de landenwedstrijd, waarvan per omloop de beste drie resultaten tellen. De eerste reserve-combinatie reist mee naar Londen, maar komt alleen aan start als één van de teamruiters of –paarden door een blessure niet van start kan gaan.

Mocht dit uitvallen één van de paarden van Schröder betreffen, bijvoorbeeld Eurocommerce London, dan gaat Eurocommerce New Orleans voor de reserve combinatie. Met welk paard Schröder aan de start verschijnt in Londen laat Ehrens over aan de ruiter. “Voor Gerco Schröder geldt dat ik aan hem de voorkeur geef met zijn paard Eurocommerce London. Mocht het echter zo zijn dat Gerco zelf van mening is dat Eurocommerce New Orleans beter in vorm is, dan mag hij van mij ook met dat paard naar de Olympische Spelen afreizen. Die beslissing laat ik over aan de ruiter”

Voor Schröder wordt het de derde keer dat hij de op de Olympische Spelen start. Hij is blij met het startbewijs: “Het is mooi dat we naar de Olympische Spelen toe gaan. Voor mij is het doel topprestaties te leveren met het team in Londen”, aldus Gerco Schröder in een eerste reactie.

Houtzager won twee weken geleden nog de Grote Prijs van het CHIO Rotterdam met Sterrehof’s Tamino (Numero Uno x Farmer). Hij heeft alle vertrouwen in zijn paard en zijn teamgenoten. “Sterrehof’s Tamino heeft in Rotterdam en in Aken bewezen top fit te zijn en met de besten mee te kunnen. Ik reis vol vertrouwen met hem en mijn teamleden af naar de Olympische Spelen”, aldus Houtzager.

Ook regerend Nederlands kampioen Vrieling is erg blij met zijn plek in de Olympische springequipe. “Ik ziet dit als een beloning voor de positieve ontwikkeling die we de laatste twee jaar hebben doorgemaakt. Bubalu en ik zijn naar elkaar toegegroeid en vormen een hechte combinatie”, aldus Vrieling. De Olympische Spelen in Londen zijn voor Vrieling de eerste Spelen.

Maikel van der Vleuten is niet alleen zelf de Benjamin van het team, ook de tienjarige hengst VDL Groep Verdi TN (Quidam de Revel x Landgraf I) behoort tot de jongsten in het team . Van der Vleuten noemt zijn plek in het team: “De bekroning van een tot nu toe schitterend seizoen”.


Bron: Horses/KNHS

Eén reactie op “Olympische springequipe bekend

  • Huub Bergmans

    De enige juiste beslissing . Jammer dat het veel te lang geduurd heeft

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook