Ga naar hoofdinhoud

Schröder vijfde in Lyon Masters

Gerco Schröder en Glock's Lausejunge Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Met zijn paard Glock's Lausejunge reed Gerco Schröder gisteravond naar de vijfde plaats in de Masters op het Equita Lyon. Alleen de top vijf bleef ober de beide rondes van het 1,60m-parcours foutloos. Gregory Wathelet pakte overtuigend de winst met de BWP-hengst Eldorado van het Vijverhof. Dennis Lynch en Carlos Lopez stonden op de treden twee en drie van het podium.

Op vrijdag was de Belg Gregory Wathelet al snel met de hengst Eldorado van de Zeshoek, maar gooide een afgeworpen balk roet in het eten. Gisteravond lukt alles met de zoon van Thunder van de Zuuthoeve, Wathelet bleef het veld een dikke twee seconden voor. In een tijd van 34,40 seconden won de Belg de hoofdprijs van 25.000 euro.

Dennis Lynch moest met de Argentinus-zoon All Star twee seconden toegeven en werd tweede. Op een halve seconde van Lynch werd de Colombiaan Carlos Lopez met de elfjarige zoon van Padinus, Admara, derde. De top vijf werd volgemaakt door Marcus Ehning en de getalenteerde hengst Comme Il Faut (v. Cornet Obolensky) en Gerco Schröder met de negenjarige Glock’s Lausejunge (v. Ludwigs As).

Kevin Staut was in de tweede ronde de snelste, maar kon de zege niet in eigen land houden. Hij kreeg op Elky van het Indihof HDC (v. Toulon) een balk en werd zesde.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook