Ga naar hoofdinhoud

Scott Brash hoopt droom te laten uitkomen in Calgary

De Britse springruiter Scott Brash heeft tijdens de Masters op Spruce Meadows in Calgary de legendarische kans om de Rolex Grand Slam te winnen.  In de Grote Prijs maakt hij kans op een bonus van 1.000.000 euro prijzengeld. 

“Ik heb er zin in! Hello Sanctos voelt fit en we zijn bezig met onze laatste voorbereidingen.” aldus Brash over zijn paard. “Hij is een slim paard, ik denk dat hij weet dat hij goed is. Hij is de koning van stal. Thuis is hij erg rustig en relaxed en doet hij alles in zijn eigen tempo. Hij vindt het heerlijk om thuis te zijn, hij houdt ervan om te relaxen en buiten te rijden. Maar wanneer hij de ring in komt, komt hij tot leven.”

Brash geeft aan niet nerveus te zijn. “Ik wil het gewoon graag goed doen. Zodra een wedstrijd groot wordt, ben ik erg gefocust op wat ik moet doen. Mijn laatste winnende rit in Aken voelde geweldig. Je bent lang bezig met de voorbereidingen en als je dan daar bent en de ronde wint, is dat een geweldig gevoel. Er bestaat geen beter gevoel!”

“Toen ik jonger was, was ik een vrij goede voetballer. Toen ik een jaar of elf, twaalf was, moest ik kiezen of ik verder wilde in de voetbal of springsport. Ik koos voor de springsport en ben blij met mijn keus. Maar als het mogelijk was, had ik wel iets meer met voetbal gedaan.” Op de vraag wat het beste advies is wat hij ooit heeft gekregen, antwoord hij: “Ik heb van veel mensen fantastisch advies gehad, maar het beste advies is denk ik om nooit je dromen op te geven. Ik heb nergens spijt van in mijn leven. Ik denk dat het belangrijk is dat je verschillende ervaringen hebt, zowel positief als negatief. Het maakt je tot wie je bent. Ik heb verder geen bijgeloof. Ik ben erg saai en niet erg bijgelovig.”

Een speciale voorbereiding heeft Brash dan ook niet. “Ik doe wat ik normaal voor een grote Grand Prix doe, zorgen dat ‘Sanctos’ zich goed voelt. Daarna natuurlijk focussen en het parcours vroeg verkennen. “

De Masters op Spruce Meadows in Clagary wordt van 9 september t/m 13 september gehouden.

Bron: Horses/Rolex Grand Slam

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Scott Brash hoopt droom te laten uitkomen in Calgary

  • jan

    Hallo.krijgen we nog een verslag van vandaag van csi3*wilkow? Topprestaties van nederlanders vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook