Ga naar hoofdinhoud

SFN zoekt de kleine eigenaar

Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN. Foto: www.arnd.nl

Het Springpaarden Fonds Nederland (SFN) heeft twee paarden aan haar stal toegevoegd. De zesjarige Diablo (v. Tangelo van de Zuuthoeve) en de vijfjarige Eloma Blue Empire (v. Mr. Blue). Daarmee heeft het SFN nu zeven paarden in haar bezit, die voor de Nederlandse topsport worden opgeleid. Volgens directeur Gerrit-Jan Swinkels mogen dat er meer worden, maar hij zoekt nog naar het antwoord waarom ze moeilijk de kleine eigenaren en fokkers van springpaarden kunnen bereiken.

“Ons doel is om te proberen potentiële toppaarden te vinden en om die gedurende langere tijd ter beschikking te stellen van topruiters om internationaal aansprekende successen te boeken. Daarom betreuren we het dat we naar onze mening tot nu toe nog te weinig paarden van kleine eigenaren en fokkers hebben kunnen proberen”, aldus Swinkels. Swinkels doelt daarmee op de groep mensen die het zich niet kunnen permitteren om gedurende enkele jaren veel geld te investeren in de opleiding van hun springpaard. “Die opleiding van drie, vier jaar is niet alleen arbeidsintensief, maar ook kennisintensief en dan moet je zeer deskundig zijn om de kwaliteit te herkennen. Daarom is het geheim van het SFN ook de enorme betrokkenheid van onze selecteurs die hun kennis ten dienste willen stellen van de toekomstige successen van onze ruiters.”

Handelaar Willy van der Ham noemt het ook jammer dat niet meer fokkers en eigenaren de weg naar het SFN weten te vinden. Zelf verkocht hij Zenith aan het fonds. “Ik geniet iedere keer opnieuw als Zenith een wedstrijd loopt. Het is nog steeds ‘mijn paard’ en iemand anders betaalt de rekening. Hoe mooi wil je het hebben.”

Diablo SFN wordt opgeleid door Nathalie van der Mei. Eloma Bleu Empire ondergaat een aanpassing in zijn naam: die wordt Eloma’s Blue SFN en Wout-Jan van der Schans neemt de verdere opleiding ter hand. De overige combinaties van het fonds zijn: Chantal Regter met Bengel SFN, Sjaak Sleiderink met Barista SFN, Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN, Wout-Jan van der Schans met Aquila SFN en Ruben Romp met Chuck Blue SFN.

Bron: Horses / SFN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

4 reacties op “SFN zoekt de kleine eigenaar

 • Linda

  Nou tegenwoordig staan er toch video’s genoeg op internet en facebook ook van kleine eigenaren/fokkers???

 • peter

  Na alle commotie rond Utascha bij het weghalen bij Eric vd Vleuten is het vertrouwen bij vele gezakt in SFN, zeker toen ook bleek dat Jeroen er zeker niet beter mee presteerde

 • Aafke

  Zolang de selectiecommissie bestaat uit paardenhandelaren, blijft de weg voor de kleine eigenaar moeilijk begaanbaar. De schoorstenen van de selectiecommissie kunnen immers niet roken van die kleine eigenaar, omdat ze daar geen financieel belang bij hebben als dit paard aan de SFN verkocht wordt. Een getalenteerd paard uit hun eigen bestand zal altijd voorrang hebben op het paard van de “kleine” eigenaar.

 • Karel

  Het is toch algemeen bekend dat de SFN niet meer is dan een leuk financieel onderonsje van de Nederlandse paardenhandelaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook