Ga naar hoofdinhoud

Simone Blum wint GP Lausanne – ‘Ik had het nooit gedacht!’

Simone Blum met DSP Alice (v. Askari) Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De Grand Prix van Lausanne was vanmiddag voor Simone Blum, die met DSP Alice (v. Askari) de hoofdprijs van ruim 89.000 euro mocht ophalen. Het was de eerste grote overwinning voor de Duitse, die de barrage in 38,29 seconden foutloos aflegde.

Tweede werd Roger Yves Bost met de Baloubet du Rouet-dochter Sydney Une Prince, die bijna een seconde langer over de barrage deed dan Blum. Ook het brons was voor Frankrijk, Simon Delestre finishte met Chadino (v. Chacco-Blue) in 40,22 seconden.

Ook foutloos in de barrage waren Nicola Philippaerts en Alberto Zorzi. De Belg reed op Chilli Willi (v. Casall) en was met 40,45 drie seconden sneller dan de Italiaan, die met Ego van Orti (v. Vigo d’Arsouilles) duidelijk voor de nul ging.

‘Ik had het niet gedacht’

Blum vertelde na afloop aan Grand Prix Replay dat ze niet had gedacht te kunnen winnen. “Het is geweldig om zo’n evenement te winnen, het is mijn eerste Grand Prix op dit niveau! Vrijdag was ik teleurgesteld over mijn fouten, dus ik wilde me vandaag in de GP echt graag klasseren. Maar ik dacht nooit dat ik zou winnen! Roger Yves Bost is een zeer snelle ruiter, ik dacht niet dat ik hem zou kunnen verslaan! Lausanne is een geweldig concours, de sfeer is goed en de ring naast het meer is erg leuk. De voorwaarden zijn hier perfect.

Nederlanders missen barrage

De Nederlanders haalden vandaag de barrage niet. Harrie Smolders tikte met Zinius (v. Nabab de Reve) de witte plank op één na laatste hindernis in de eerste ronde weg. Ook Maikel van der Vleuten sneuvelde voor de finale. Zijn VDL Groep Idi Utopia tikte halverwege het basisparcours een balk uit het lepels.

 

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: Paardenkrant – Horses.nl & Grandprix Replay

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook