Ga naar hoofdinhoud

Mooi interview met Smolders in De Volkskrant

De Volkskrant publiceerde vandaag een interview met de nummer 1 van de FEI ranglijst, Harrie Smolders. In het artikel met de kop: Harrie Smolders: bijna Belg, bijna profvoetballer, nu de beste springruiter ter Wereld vertelt Smolders (38) over zijn jeugd, de voorbije jaren en zijn ontwikkeling naar de top. Ook worden de hoge verwachtingen enigszins getemperd door Smolders zelf: "de vorm die Don en ik een jaar geleden hadden, hebben we nu nog niet aangetikt"

Volgens zijn voetbaltrainer was hij zo goed dat hij professional had kunnen worden, maar Smolders koos voor de paarden. Zestien jaar geleden begon Harrie Smolders, zoon van een varkensboer, bij de Belgische paardenhandelaar Axel Verlooy, eigenaar van de handelsstal Euro Horse. Smolders: “Beschouw hem als een technisch directeur van een voetbalclub. ­Iemand die moet zorgen voor een goede selectie.”

Opleiddingsstal

De opleidingsstal van Verlooy groeide uit tot de absolute top van de wereld. Axel Verlooy zocht overal ter wereld naar de beste paarden. Smolders leidde ze op tot internationale toppers. “Als je het in voetbaltermen bekijkt, waren we een soort PSV, dat ­opleidt voor Real Madrid of andere internationale topclubs”, zegt Smolders, die tot zijn zestiende voetbalde, in het interview met de Volkskrant.

Bijna Belg

Het had overigens niet veel gescheeld of Smolders was niet voor Nederland maar voor België uitgekomen. Hij werd eens uitgenodigd op het bondsbureau, waarna de voorzitter vroeg of hij zich niet wilde naturaliseren tot Belg. Voor Smolders was het nooit een serieuze optie: “Als je niet goed genoeg bent om voor Nederland te gaan, ben je dat ook niet voor België.”

‘Harrie is mijn voorbeeld’

In Tryon is de zoon van Axel Verlooy, de 22-jarige Jos, een van de concurrenten van Smolders. Vanaf het allereerste ­begin is Smolders trainer van het talent. “Harrie is altijd mijn voorbeeld geweest. Hij stond altijd naast me om advies te geven. We zijn heel close met elkaar”, aldus Verlooy junior.

Lees hier het hele interview met Harrie Smolders in de Volkskrant.

Bron de Volkskrant

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook