Ga naar hoofdinhoud

Smolders: ‘Dit seizoen wordt moeilijk te evenaren’

Gisteren won Harrie Smolders de Longines Global Champions Tour 2017 en pakte hij met zijn team de Hamburg Diamonds ook nog de winst in de Global Champions League. "Je kan dit niet alleen" vertelt de ruiter. "Dit seizoen wordt moeilijk te evenaren."

Na de Grote Prijs van de Global Champions Tour van Doha, waarin hij met Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) als elfde eindigde, werd de Harrie Smolders gehuldigd als winnaar van de Global Champions Tour 2017.  “Ongelooflijk. Het was een lang seizoen en dankzij mijn paarden en het hele team van Coupernicus Stables en Eurohorse is dit gelukt.” aldus Smolders.

“Het gaat niet alleen om rijvaardigheid, je hebt tegenwoordig heel wat meer nodig”, aldus Smolders. “een heel team om je heen, genoeg paardenkracht, goed management en horsemanship. Alles moet samenkomen om te kunnen winnen. Er zijn 15 verschillende wedstrijden in de tour, dat gaat niet alleen. Dit succes is het succes van mijn hele team. Het voelt heel speciaal, het wordt bijzonder lastig om dit seizoen te evenaren in de rest van mijn carrière. Ik kon elke keer op het juiste moment pieken en moet er nu maar gewoon van genieten.”

Van der Vleuten tweede

Smolders was voor de finale gisteren in Doha al zeker van de titel, maar voor Maikel van der Vleuten was het nog spannend. Dankzij zijn vierde plaats in de GP van Doha steeg hij van de vijfde naar uiteindelijk de tweede plek in het eindklassement.  “Verdi is superbelangrijk voor mij maar het gaat niet alleen om hem, ik heb gelukkig een fijne groep paarden tot mijn beschikking. Grote complimenten voor Harrie, want hij heeft terecht gewonnen met zijn sterke prestaties door het hele seizoen. Ik ben erg trots dat ik mezelf tweede mag noemen dit jaar.”

League overwinning als doel

Eind september was Harrie Smolders al zeker van de winst van de Global Champions Tour 2017 nadat hij met zijn hengst Don VHP Z als tweede eindigde in de wedstrijd in Rome. In de finalewedstrijd van het seizoen in Doha had Smolders zich als doel gesteld om ook de teamcompetitie, de Global Champions League, te veroveren.

Met wederom twee foutloze ronden met zijn tophengst Don VHP Z eindigde Smolders samen met Eric Lamaze op de vijfde plaats in de teamwedstrijd in Doha. Dat was goed voor de eindoverwinning met zijn team de Hamburg Diamonds. “We waren als team enorm gefocust om hier te winnen. We begonnen de eerste dag niet heel sterk. Maar vandaag ging alles goed en konden we de Global Champions League winnen. Dit was een heel bijzonder jaar, het is niet eerder gebeurd dat een ruiter de dubbel wint.”

Smolders won de titel onder meer dankzij zijn nipte overwinning in de GP van Chantilly. Bekijk het spectaculaire filmpje hieronder:


Bronnen: Global Champions Tour / KNHS / Paardenkrant – Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook