Ga naar hoofdinhoud

Spaanse overwinning in openingswedstrijd Longines Masters Hong Kong

De openingswedstrijd van de Longines Masters in Hong Kong werd zojuist een prooi voor de Spaanse Pilar Lucrecia Cordon. Hong Kong heeft dit weekend de laatste in de serie van drie wedstrijden om de Longines Masters Grand Slam. In het zadel van Coriana van Klapscheut trok Cordon de 1,45m-openingsrubriek direct op tijd naar zich toe. Roger Yves Bost en Jane Richard Philips werden tweede en derde.

21 combinaties gingen in de openingswedstrijd van start, veertien legden het 1,45m-parcours foutloos af. Pilar Lucrecia Cordon zette al vroeg met de Darco-merrie de winnende tijd van 55,68 seconden op het scorebord. Ze verbeterde de tijd van de Zwitserse Jane Richard Philips met twee seconden, die even daarvoor op Zekina Z (v. Zandor Z) 57,46 seconden had gereden.

Roger Yves Bost deed aan het eind nog een poging om de snelste te zijn. Met Pegase du Murier (v. Adelfos) kwam hij een seconde te kort voor de winst en nestelde zich tussen de twee amazones in de einduitslag.

De meeste ruiters beschouwden het parcours als opwarmer en drongen niet verder aan voor een toptijd. Pius Schwizer werd op ongeveer vijf seconden vierde met PSG Future (v. Cash and Carry). Jerome Guery nam op de Casall-hengst Alicante de vijfde plek voor zijn rekening.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook