Ga naar hoofdinhoud

Stal de Hemmelhorst verkocht aan Russische amazone

Christian Ahlmann, hier met Cornado II Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Stal de Hemmelhorst van Jan Boomkamp in Borne is verkocht aan de ouders van de Russische springamazone Maria Madenova. De nog jonge amazone, die volgende week zal deelnemen aan Jumping Amsterdam, maakte al een jaar gebruik van de accomodatie. 

De negentienjarige amazone wil vanuit Twente aansluiting zoeken bij de wereldtop. Stal de Hemmelhorst was voorheen een bekende naam in de fokkerij en als springstal met ruiters Bjorn Egberink en Harrie Wiering die de paarden op concours uitbrachten.

Een jaar of drie jaar geleden besloot Jan Boomkamp een stapje terug te doen met uiteindelijk de verkoop van Stal de Hemmelhorst als gevolg. “In 2011 hadden we ruim honderd paarden, terwijl we er nu na de doorselectie nog zo’n twintig heel getalenteerde hebben waarvan de sportpaarden bij goede ruiters op stal staan. Treffend voorbeeld hiervan is de tienjarige hengst Cornado II, die vorige week onder het zadel bij de Duitse nummer één Christian Ahlmann nog het Championat van Leipzig won. De crisis heeft de prijzen van paarden echter geen goed gedaan. Net als dure auto’s zijn paarden een soort luxe product. Met de doorselectie van ons paardenbestand kregen we ook ruimte op stal. Deze verhuurden we enkele jaren aan (semi) professionele ruiters, maar ook verkoop was voor ons een optie,” aldus de zoon van Jan, Joost Boomkamp.

De voorheen in Münster gevestigde Maria Madenova was al enige tijd op zoek naar een geschikte accomodatie. “We hadden een dak boven ons hoofd nodig. Uiteindelijk kwamen we hier terecht en dat bevalt uitstekend. Het is hier lieflijk en mooi, voor ons past deze locatie prima. Het is hier niet te groot, maar wel comfortabel en van hieruit kunnen we gemakkelijk op weg naar concoursen. Bovendien heb je veel goede ruiters in de buurt en dat is alleen maar meegenomen,” aldus de moeder van Maria.

Maria Madenova traint bij wereldkampioen Jeroen Dubbeldam en heeft op moment ongeveer twintig paarden tot haar beschikking. “Het doel is om stapje voor stapje richting de top 100 van de wereld te gaan. Dat wil ik niet forceren. Ik ben liever voorzichtig met mijn paarden, dan dat ik de kans loop een nog groter probleem te krijgen,” vertelt de Russische amazone.

Bron: Borneboeit

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook