Ga naar hoofdinhoud

Stammoeder Rinnetou Z overleden

In stilte is een van de Grande Dames van Stoeterij Zangersheide overleden, Rinnetou Z werd 34 jaar oud. Rinnetou verwierf grote bekendheid in de sport onder Piet Raymakers. Ook in de fokkerij heeft de dochter van Ramiro Z invloed gehad. Ze bracht onder meer de Zangersheide hengst Chardonnay Z en April Love Z, de moeder van All Star van Denis Lynch.

Onder Piet Raymakers sprong Rinnetou Z op het hoogste niveau. Het succes duo behaalde een reeks overwinningen waaronder de wereldbekerkwalificatie van Helsinki, Amsterdam en Den Bosch. Moeder Wencke Z (v. Winnetou) bracht naast Rinnetou nog meer internationale springpaarden, zoals Zalza (v. Zeus) die onder Nick Skelton in de sport ging. Wencke is op haar beurt een kleindochter van de wereldberoemde merrie Fairness Z (v. Flussfischer) waarmee Hartwig Steenken destijds onder andere de Grote Prijzen van Wiesbaden, Donaueschingen, Bremen, Mannheim, Wolfsburg, Frankfurt en Berlijn op zijn naam schreef.

Een van de bekendste nazaten van Rinnetou is de Argentinus-zoon All Star 5. Onder Denis Lynch liep hij meerdere malen voor Ierland in landenwedstrijden, zoals de wereldruiterspelen in Caen en het EK in Aken.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Studforlife

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “Stammoeder Rinnetou Z overleden

  • Jan

    Rinnetou Z heeft zijn opleiding genoten onder Willy van den Ham van L tot International de toenmallig werkzame Ruiter van Stoeterij Zangersheide
    Rinnetou Z viel als jong paard onder Willy van den Ham al op door het vermogen dat ze had en later over genomen na het vertrek van Willy bij Zangerheide door Piet Raijmakers
    Zo zou het artikel completer zijn heb der carriere altijd gevolgd

  • Maria vd Berg

    Wat mij betreft zou het enorm interessant zijn om de levensloop van paarden als Bonfire , Salinero, De Sjiem (leeft hij nog?) en Rinnetou Z tot in de kleinste details te omschrijven en naast elkaar te leggen. Dus niet alleen afstamming, ruiters en overwinningen, maar ook alle ‘neven details’ die deze paarden omringden. Om enigszins een blik te kunnen werpen op het waarom deze paarden zo lang mochten/ konden (Salinero nog steeds levend en WEL!) leven. Om te zien welke factoren er naar boven komen waarop deze paarden het zo goed deden / doen. In welke mate hun eigen karakter, aanleg en ‘intelligentie’ hierbij een rol speelt? Welke rol spelen de benodigde financien? Etcetera. Lijkt mij hartstikke boeiend en waardevol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook