Ga naar hoofdinhoud

Sweetnam en Springsteen winnen in Lexington

Jessica Springsteen hier met Davendy S. Foto: Shannon Brinkman / www.arnd.nl
Op het CSI4* in Lexington won afgelopen nacht Shane Sweetnam de belangrijkste rubriek. Met Chaqui Z was hij afgetekend de snelste in de barrage in de met 130 duizend dollar gedoteerde 1,55m-proef. Even daarvoor had Jessica Springsteen haar klasse getoond door met Davendy S het jachtspringen te winnen na een uiterst spannende strijd.

Tien combinaties gingen de strijd aan in de barrage van het hoofdnummer. De Ier Shane Sweetnam zette met een scherp gereden parcours op de Chacco-Blue-zoon Chaqui Z het eerste resultaat neer: foutloos in 38,13 seconden. De combinaties na hem beten zich allemaal stuk op die tijd. Aaron Vale was met Finou (v. For Pleasure) wel bijna drie seconden sneller, maar dat kostte een balk en als snelste vierfouter werd de Amerikaan zesde.

Charlie Jacobs reed Cassinja S (v. Carinjo) in 40,69 seconden naar het tweede geld en Katie Dinan was met het miljoenen-paard Dougie Douglas (v. Ard VDL Douglas) derde in 40,74. Margie Goldstein was met de KWPN-merrie Abunola (v. Numero Uno) vierde.

Jachtspringen

In het Jachtspringen werd er hard gereden. Na een ongelooflijk spannende strijd, waarin de vier hoogst geplaatste ruiters allemaal fouten maakten, ging Jessica Springsteen op Davendy S (v. Kashmir van Schuttershof) met de hoofdprijs naar huis. Springsteen had voor haar rit 57,68 seconden nodig, inclusief de afgeworpen balk. Ook de nummer twee Richie Moloney kreeg met Slieveanorra (v. Voltaire) een balk en was met 57,79 seconden maar een fractie langzamer. Revanche voor Springsteen die de dag ervoor Moloney nog voor moest laten gaan.

De Cavalier-merrie Donna Speciale kwam onder het zadel van Leslie Howard, ook met een balk, uit op de derde tijd. De Duitser David Will klokte de vierde tijd met twee balken aan de benen van zijn paard Cento du Rouet (v. Chintan).

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.