Ga naar hoofdinhoud

Top vijf-klasseringen voor de Nederlanders in Oliva

Mareille van Geel-Schröder, hier met Pino. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op de Mediterranean Equestrian Tour in Oliva waren er gisteren  top vijf-klasseringen voor Mareille van Geel-Schroder, Kim Emmen en Jan Schuttert. Van Geel-Schroder werd vierde in de hoofdrubriek van de dag, Emmen eindigde op de vijfde plaats in de Silver Tour over 1,40m en Schuttert werd tweede in de Bronze Tour, eveneens over 1,40m.

In de Gold Tour over 1,45m ging de overwinning naar Jonas Vervoort met de KWPN-merrie Cibalia (v. Numero Uno). De Belgische ruiter was een van de slechts twee foutlozen in de barrage en verwees Maurice Tebbel met Chacco’s Son (v. Chacco-Blue) met een verschil van bijna drie seconden naar de tweede plaats. Van Geel-Schroder kreeg vier strafpunten in de barrage met Flying Echo (v. Zento) en klokte de tweede snelste tijd bij de vierfouters.

Silver Tour

In de Silver Tour was het Romain Duguet, die er met Alba Mouche (v. Diamant de Semilly) met de zege vandoor ging. In deze 1,40m-rubriek bleef bijna de hele top tien foutloos in de barrage en was de Zwitserse ruiter net iets minder dan een halve seconde sneller dan de nummer twee, Justine Tebbel met Special 10 (v. Stakkato Gold). Kim Emmen kwam met Audi’s Wizard (v. Lupicor) in de vijfde tijd foutloos aan de finish.

Bronze Tour

In de Bronze Tour werd het parcours over 1,40m direct op tijd verreden. Michael Wittschier was met Candy Day (v. Comme il faut) met afstand het snelst en won de rubriek. Dit was al de derde zege voor het Duitse duo in de afgelopen twee weken in Oliva. Schuttert volgde met de KWPN-merrie Farmers Proud HS (v. Verdi), waarmee hij de dag ervoor een 1,30m-rubriek won, in de tweede tijd.

 

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook