Ga naar hoofdinhoud

Topruiters op CSI5* La Coruna

Leopold van Asten met Zidane. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Naast de eerste wedstrijd van de Rolex Grand Slam in Geneve is ook in Spanje een 5*-wedstrijd voor de springruiters aankomende week. In La Coruna zijn een groot aantal topruiters aanwezig die op zaterdag in de Longines Grand Prix gaan strijden om 500.000 euro aan prijzengeld. Voor Nederland reizen onder meer de nationale kampioen Leopold van Asten, Maikel van de Vleuten en Willem Greve naar het zuiden.


Leopold van Asten won vorig jaar met VDL Groep Zidane de Grand Prix van La Coruna, nadat hij ook al de zomer versie had gewonnen. Nu staat hij met VDL Groep Beauty en Quinthago Z op de deelnemerslijst. Henk van de Pol won in 2008 de Grote Prijs, hij is nu present met onder andere zijn eerste paard Willink. Willem Greve en Maikel van der Vleuten hebben beiden hun N.O.P.-paarden Carambole en VDL Groep Verdi TN bij zich. Verder komen voor Nederland Marc Houtzager, Suus Kuyten en Lisa Nooren in de ring.

Voor Spanje staat onder andere Eduardo Alvarez Aznar op de lijst. Duitsland heeft Marco Kutscher, Hans Dieter Dreher en Philipp Weishaupt in de strijd. Andere ruiters die op de deelnemerslijst staan zijn onder meer Lucy Davis, Laura Kraut, Edwina Tops-Alexander, Michael Whitaker, Pieter Devos en de snelle Karim El Zoghby. Uit 24 landen komen 96 ruiters.

Klik hier voor de deelnemerslijst.

Bron Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook