Ga naar hoofdinhoud

Van Geel verrast concurrenten en neemt Mercedes mee naar huis

Daan van Geel, hier met Escobar. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Als een van de laatste reed Daan van Geel met Escobar (v. Air Jordan Z) de piste van Erve Maathuis in Geesteren binnen om vervolgens als winnaar van het 1,45m jachtspringen in een nieuwe Mercedes er weer uit te rijden. "Heel bijzonder", reageerde Van Geel, "het is mijn tweede 4*-wedstrijd en ik win m'n eerste auto!" Achter Daan van Geel werd de snelle Duitser Marcel Marschall op Crystal 17 (v. Carentan) tweede. Pieter Clemens sprong Corelli (v. For Pleasure) naar de derde plaats.

Secuur en snel stuurde Daan van Geel zijn zelf opgeleide negenjarige zoon van Air Jordan Z, Escobar, naar de zege in 65,87 seconden. Hij snoepte iets meer dan een tiende van de tijd van Marcel Marschall af die met Crystal 17 lang aan de leiding ging.

‘Springt er met gemak overheen’

“Het is geweldig”, zei Van Geel na afloop. De ruiter uit het Drentse Gees bracht Escobar zelf naar het 1,45m-niveau en voor de zoon van Air Jordan Z was het zijn eerste 4*-wedstrijd. “De resultaten met hem worden steeds constanter”,  vertelt de ruiter verder, “hij springt er met veel gemak over heen.” In Mierlo won Van Geel met het paard nog de Grote Prijs. Nu won hij zijn eerste auto.

Marschall op ruim een tiende

In de wedstrijd werd de altijd snelle Duitser Marcel Marschall tweede met de negenjarige merrie Crystal 17 in 66,01 seconden. Pieter Clemens reed de KWPN’er Corelli naar de derde tijd van 67,31 seconden.

Bart Bles vijfde

Halverwege de rubriek had Beezie Madden de leiding in handen genomen met haar merrie Jiva (v. Concorde), maar moest toch uiteindelijk genoegen nemen met de vierde plaats. Bart Bles maakte de top vijf vol met Evabellie W (v. Colman).

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook