Ga naar hoofdinhoud

Van der Vleuten en Pals op een en twee in Audi Prize Den Bosch

Maikel van der Vleuten met VDL groep Arera C Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het lukte gisteravond laat in Den Bosch alleen Maikel van de Vleuten en Johnny Pals om zowel in het basisparcours van de Audi prijs als in de barrage foutloos aan de finish te komen. Van der Vleuten was daarbij zowat drie seconden sneller dan zijn landgenoot en ging er met de zege vandoor. De top drie in deze 1,55m-rubriek werd compleet gemaakt door Europees kampioen Peder Fredericson.

In het basisparcours duurde het tot de veertiende starter Johnny Pals voordat de balken allemaal bleven liggen en de tijd ook niet werd overschreden. Zijn Chat Botte du Ruisseau Z (v. Casall Ask) sprong ook gisteravond weer met veel vermogen. Roger Yves Bost plaatste zich met Sunshine du Phare (v. Kannan) direct na Pals ook voor de barrage. Daarna volgden ook Van der Vleuten met de gemakkelijk springende VDL Groep Arera C (v. Indoctro), Fredricson met Hansson WL (v. Hip Hop) en Henrik von Eckermann met Flotte Deern 5 (v. Forsyth FRH).

Snelste tijd

De snelste tijd in deze slechts vijf combinaties tellende barrage was niet van Van der Vleuten, maar van Fredricson. De Zweedse ruiter liet zijn bruine hengst, waarmee hij de afgelopen dagen ook al twee top vijf-klasseringen behaalde in Den Bosch, in 32,81 seconden over de streep galopperen, maar liep daarbij vier strafpunten op.

Terug in de ring

Van der Vleuten en de dertienjarige Indoctro-dochter waren met 33,17 seconden goed voor de snelste foutloze barragerit en daarmee de overwinning. Voor Maikel was Indoor Brabant weer de eerste wedstrijd sinds hij op Jumping Amsterdam zijn middenhandsbeentje brak en niet onverdienstelijk, vrijdag werd hij ook al tweede met de merrie in een 1,45-rubriek.

Top vijf

Pals kwam met de elfjarige Zangersheidehengst in de vierde tijd aan de finish, maar was naast Van der Vleuten de enige andere foutloze. Von Eckermann kreeg met Flotte Deern, net als zijn landgenoot, vier strafpunten en eindigde daarmee op de vierde plaats. Ook Bost kwam met vier strafpunten uit de barrage en was met 37,18 seconden op de klok het langzaamst van de vijf.

 

Klik hier voor de volledige uitslag


Bron: Paardenkrant – Horses.nl

 

2 reacties op “Van der Vleuten en Pals op een en twee in Audi Prize Den Bosch

 • jos wouters

  Tweede dag Den Bosch,weer een te zware proef, .5 nullers van de 40 deelnemers, en 6-7 die opgegeven hebben.Eerste dag ook maar een paar nullers zeker 8 te weinig van het gehele deelnemers veld.
  IK BEN IN DE PAARDEN OPGEGROEID,maar vind er niks meer aan ,de spanning is weg,het is geen rijden meer ,het is trekken terug komen en weer vol gas.Maar het wordt te moeilijk het uiterste wordt gevraagd,en het gevaar en de problemen lopen op.Is dit nog sport,veel stress bij de paarden.
  Vrijdag avond tijdens parcours lopen werd door ruiters al verteld dat het bijna onmogelijk was,om dit te rijden.
  Het genieten van een mooie barrage is er niet meer bij,alleen volgas met alle risico s van dien,de mooie barrage swaarin kon worden afgesneden en ruiters hun risico durven te nemen is er helaas niet meer bij.Ik weet zeker voor publiek en sport dat het toen veel mooier en spannender was,je ziet het ook terug in aantal toeschouwers.Kan toch niet de bedoeling zijn,we willen toch genieten van deze mooie sport.

 • Marcel Dufour

  Was niks te zwaar, precies goed.
  Een proef waar €15.000 voor de winnaar klaar ligt moet geen -tig nullers hebben.

  In deze proef reed meer dan de helft van het deelnemersveld een parcours met 8 strafpunten of minder.
  Kortom, goede sport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook