Ga naar hoofdinhoud

Van der Vleuten en Verdi naar winst in Verona

Update - Video
Maikel van der Vleuten met Verdi TN Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De winst in het Italiaanse Verona ging zojuist naar Maikel van der Vleuten en VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v. Quidam de Revel). De Nederlander pakte met zijn overwinning belangrijke punten in de wereldbekercompetitie.

De tweede plaats was voor Alberto Zorzi, die de Belgische warmbloedmerrie Fair Light van T Heike (v. Vigo d’Arsouilles) gezadeld had. De Italiaan bleef in de barrage een dikke seconde achter Van der Vleuten. Als derde mocht de Belg Pieter de Vos met zijn KWPN’er Apart (v. Larino) opstellen.

Derde op de ranglijst

Met zijn overwinning stijgt Maikel van der Vleuten naar de derde plek in het Westeuropese klassement van de Wereldbeker.  Zorzi staat, mede dankzij zijn tweede plaats vandaag, momenteel bovenaan. Er zijn pas drie wedstrijden gereden, dus de strijd gaat nog even door. Jur Vrieling staat na zijn overwinning in Helsinki vorige week op een gedeelde vierde plaats met Daniel Deusser.

Bekijk de winnende rit van Van der Vleuten:

Klik hier voor de volledige uitslag van de GP in Verona.
Klik hier voor het actuele klassement in de Westeuropese liga.

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

2 reacties op “Van der Vleuten en Verdi naar winst in Verona

  • Marcel Dufour

    Ik denk dat Verdi zo langzamerhand het meest winnende paard onder een Nederlandse ruiter is in de geschiedenis van de Nederlandse springsport.
    Weet er iemand een paard dat meer gewonnen heeft?

  • Een goede vraag Marcel, de redactie van de Paardenkrant gaat er induiken. We komen er op terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook