Ga naar hoofdinhoud

Van der Vleuten en Verdi TN derde in 1,60m Cana Cup

Maikel van der Vleuten met VerdiFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

VDL Groep Verdi TN (v. Quidam de Revel) begint in goede vorm te komen onder Maikel van der Vleuten in Calgary. Op Spruce Meadows sprong het paar naar de derde plaats in de Cana Cup, een 1,60m-rubriek die vannacht is verreden. De Belg Nicola Philippaerts won in de barrage met H&M Harley vd Bisschop (v. Dulf vd Bisschop) na een spannend duel met Steve Guerdat die tweeden werd op Cayetana (v. Robin II Z).

Elf combinaties hadden het 1,60m-parcours van Leopoldo Palacios Jugo foutloos afgelegd. Maikel van der Vleuten moest als eerste in de barrage met de KWPN-hengst Verdi en zette direct een goed resultaat neer. Met de foutloze ronde in 42,40 seconden bleef het duo lang lang op kop staan.

Staut sneller

Kevin Staut was de eerste die onder de tijd van Van der Vleuten doorging, maar Silver Deux de Virton HDC (v. Kashmir van Scuttershof) kreeg een balk en Staut werd als snelste vierfouter vijfde.

Philippaerts beslist in laatste rit

Uiteindelijk was het eerst Steve Guerdat die met Cayetano het resultaat van Van der Vleuten verbeterde. De Zwitser klokte een tijd van 41,77 seconden. Even daarna was het Nicola Philippaerts die op Harley van de Bisschop nog een halve seconde Guerdats tijd afsnoepte en de Cana Cup op zijn naam schreef.

Pedro Veniss reed de vierde foutloze ronde in de barrage met For Felicila (v. For Pleasure) in een tijd van 43,29 seconden.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook