Ga naar hoofdinhoud

Weer Franse overwinning in Madrid

Simon Delestre met Chesall Zimequest. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Nadat gisteren 'Bosty' de openingsrubriek op het vijfsterren concours van Madrid had gewonnen, deed zijn landgenoot Simon Delestre het 's avonds nog eens dunnetjes over. De Fransman was de sterkste in de hoofdrubriek, de Trofeo UAX. Delestre reed met Chesall op overtuigende wijze iedereen naar huis in de barrage. Ook Harrie Smolders met Emerald en Maikel van der Vleuten op VDL Groep Verdi TN N.O.P. reden zich in de barrage, maar hadden beiden een balk en vielen buiten de prijzen.


De Trofeo UAX was een proef over 1.55m met barrage waarvoor zich maar liefst 24 combinaties hadden geplaatst, alleen Scott Brash ging niet van start met Hello M’Lady. Simon Delestre liet toonde zijn specialiteit in de barrage. Hij liet zijn 10-jarige Casall-zoon Chesall snel wenden en klokte een tijd van 37.90 seconden die tot de laatste ruiter bleef staan. Christian Ahlmann was die laatste ruiter en verkeert in grootse vorm. Met de hengst Taloubet Z snoepte hij nog een paar tiende van Delestre’s tijd af (37.29 seconden), maar een pechbalk wierp hem terug naar plaats 11.

Op de tweede plaats eindigde Daniel Deusser met Toulago, het voormalige talent van Pius Schwizer. Deusser was bijna twee seconden langzamer dan Delestre: 39.87 seconden. In 39.89 werd de Finse Anna-Julia Kontio derde op Pacific des Essarts. Carlos Lopez met Prince de la Mare en Martin Fuchs op Conte Della Caccia maakten de top vijf vol.

Harrie Smolders en Maikel van der Vleuten eindigden op plaats 18 en 20.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.