Ga naar hoofdinhoud

Zesjarige Belrose kampioen na spannende barrage

Niels Nanning met Belrose
Foto Rick Helmink

Het selectieve parcours van Louis Konickx bij de zesjarige springpaarden om de Vion Cup in Ermelo zorgde er vanmorgen voor dat slechts zes paarden de barrage haalden. Die strijd was spannend tot het eind. Bibi-Sijgje HS (v. Verdi) stond er het beste voor na het basisparcours, maar door een pechfoutje werd de snelle merrie Belrose (v. Action Breaker) onder Niels Nanning kampioen.

Niels Nanning en Belrose voltooiden de barrage in een tijd van 41,23 seconden. De snelle tijd legde druk op de schouders van Kristian Houwen, die met Bibi-Sijgje HS in actie kwam. Ze gingen pijlsnel door het parcours, maar op de laatste hindernis kreeg het duo een ongelukkige balk aan de benen doordat de merrie te vroeg afzette. In de eindstand eindigden zij als tweede. Op de derde plaats in de eindstand volgde eveneens een merrie. Bella Meta (Triomphe de Muze x Quick Star) eiste deze plaats op onder Siebe Kramer.

Naast de zes barragekandidaten mogen ook Bowmore VDL (Chin Chin x Cantus), Bravo Liefhebber (Colino x Landon), Bacardi (Numero Uno x Action Hero) het KWPN gaan vertegenwoordigen in Lanaken.

Klik hier voor alle uitslagen.

Lees morgen meer in De Paardenkrant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook