Ga naar hoofdinhoud

HC Klasse M: Zoer ruim drie seconden sneller met Florian P

Elk bochtje sneed Albert Zoer zojuist af met Florian in de barrage van de finale van de Hengstencompetitie Klasse M. Met succes: de dit najaar goedgekeurde Zirocco Blue-zoon maakte geen enkele fout en finishte ruim drie seconden sneller dan zijn concurrenten. Met 44 punten uit de vorige omlopen stond de bruine ook bovenaan het klassement en kon hem de eindzege ook niet meer ontgaan. 

Daarmee heeft de zesjarige hengst een voortreffelijk seizoen achter de rug. Hij won afgelopen zomer zowel de Wolden- als de Isah Cup en werd dit najaar met 84 punten in het stamboek ingeschreven. In de barrage reed Zoer de hengst als laatste starter in 39,9 seconden over de streep. Die rit verdiende misschien geen schoonheidsprijs, maar hij was wel ruim drie seconden sneller dan zijn concurrenten.

Tweede werd Floris TN (v. Quality Time) met Zoï Snels in het zadel. De hengst van Team Nijhof draaide ook kort in het parcours, maar Snels koos toch voor zekerheid in het laatste lijntje en reed achter de Jong KWPN-hindernis langs, in plaats van er voor. Hij finishte in 43.32 seconden.

De derde plaats ging naar Farfan M (v. Cantos), die door Bart Bles wel vóór de Jong KWPN-hindernis langs werd gestuurd maar door zijn grote galop wat tijd verloor in de rest van het parcours. Bles kwam over de streep in 43.58 seconden.

Zes hengsten haalden de barrage. Flying Dream (v. Zapatero VDL) bleef foutloos in 44.78 seconden en voormalig keuringskampioen Freeman VDL (v. Emmerton) deed met zijn grote galop en wappers over de sprongen 47.73 seconden over het parcours. Bij Fire (v. Vleut) viel een balk uit de staanders.

Klik hier voor de uitslagen. 

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.