Ga naar hoofdinhoud

Van Asten wint Longines Grand Prix

Leopold van Asten met Zidane. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In een zeer sterk deelnemersveld met maar liefst veertig combinaties werd er gestreden om de titel en het geld van de Longines Grand Prix op het terrein van Casas Novas, Spanje. Leopold van Asten boekte het meeste succes in het 1.60m-parcours; hij ging er met de titel vandoor en won een bedrag van 165.000 euro.

Na de eerste ronde mochten de beste twaalf combinaties door naar de tweede ronde waarna zij zeker waren van een geldprijs. Uiteraard werd er gestreden om de titel en het geld; de Longines Grand Prix had ditmaal een prijzenpot van 500.000 euro. De ruiter uit Duizel bleef ook in deze ronde foutloos met de 10-jarige VDL Groep Zidane en zette een tijd neer van 47,27 sec. Denis Lynch reed met de hengst All Star 5 ook een keurige foutloze ronde maar was langzamer met een tijd van 49,02 seconden. Olivier Robert finishte op 49,50 sec. met de 10-jarige merrie Quenelle du Py. De Fransman werd door dit resultaat met de dochter van Tresor du Renom derde in het klassement.

Van Asten schreef geschiedenis; nog niet eerder lukte het een ruiter om zowel de zomer- als wintereditie van deze Grand Prix te winnen in hetzelfde jaar.

Henk van de Pol met Willink en Harrie Smolders met Enjoy Louis reden zich helaas niet bij de beste twaalf. Van de Pol werd uiteindelijk 22e, Smolders eindigde op de 26e plaats.

 

Klik hier voor het volledige eindklassement.

 

Bron: Horses

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook