Ga naar hoofdinhoud

Metall naar Joop van Uytert en Paul Schockemöhle

Metall-nakomeling UthopiaKWPN-hengst Metall (Ferro x Ramiro) kwam afgelopen weekend door zijn zoon Uthopia (mv. Inspekteur), die schitterde op de EK dressuur in Rotterdam onder Carl Hester, flink in de schijnwerpers te staan. Hengstenhouder Joop van Uytert zag dat aankomen en kocht de hengst onlangs van Matthijs Brouwer. "In Rotterdam sprak ik met Paul Schockemöhle, die daar aangaf ook interesse te hebben in de hengst. Nu hebben we hem in gedeeld bezit", vertelt Van Uytert, die al jaren zaken doet met de Duitse hengstenhouder.

Of de hengst naar Duitsland vertrekt of in Nederland blijft is nog niet duidelijk. “We moeten nog overleggen hoe we het precies gaan doen”, zegt Van Uytert. Een grote vraag naar sperma verwacht de hengstenhouder uit Heerewaarden zeker volgend dekseizoen. “Hij staat nu natuurlijk weer helemaal op de kaart.”

Bron: Horses.nl/ De Paardenkrant – Rick Helmink

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

2 reacties op “Metall naar Joop van Uytert en Paul Schockemöhle

  • Erwin Driesen

    Zo zie je maar hoe commercieel er om word gegaan. 1 zwaluw maakt nog geen zomer mensen, Metall pas ook niet alle merries. Bovendien een hengst op leeftijd die zich waarschijnlijk ook helemaal suf zal dekken. Jammer, beest had leuk in de sport mee kunnen draaien.

  • Ceciele

    Ja ik vind het balen ik heb er twee geweldige veulens van lopen een hengst en een super goed merrie veulen…..jammer genoeg had er 1 merrie verworpen …..en de mensen bij mij op stal maar zeggen : je loopt achter de feiten aan met zo’n oudere hengst, maar ik had er alle vertrouwen in.

    Ik heb zelf een hele goede merrie van een klant in de sport gereden is inmiddels elite geworden en staat jammer genoeg in de wei met een veulen aan de voet, maar ook dit paard heeft kwaliteiten.

    En die 2 zijn echt niet gek Joop en Paul nou bij mij mogen ze best komen kijken naar mijn toppertjes. Ik laat mijn merries nooit elk jaar dekken maar nu heb ik er wel spijt van want ja het dekgeld zal nu ook wel omhoog gaan en dat vind ik wel jammer. Want realistisch moet je wel blijven de veulens brengen nou op dit moment niet veel op of je moet echt een toppertje hebben en dan word dekgeld van boven de € 1000,- toch wel een kostbare aangelegenheid want een feit blijft het fokken is gokken !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.